comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da yedek kaleciler düşündürüyor

30 Ocak 2015, Cuma 09:10
Galatasaray'da yedek kaleciler düşündürüyor

Galatasaray'da birinci kaleci Ferndando Muslera'nın arkasında bekleyen file bekçilerinin formsuzluğu dikkat çekiyor.

YIL 1996... Altay'dan transfer olan 1986'dan bu yana kaleyi koruyan Hayrettin Demirbaş, Galatasaray'dan ayrıldı. O dönem Sarı- Kırmızılı taraftarların ağız birliği etmişcesine aynı şeyi söylüyordu: "Oh be kurtulduk..." Milli Takım'a kadar yükselmesine rağmen yediği hatalı goller nedeniyle ismi 'kova'ya çıkan Hayrettin'in vedası adeta bir bayram havası yaratmıştı. Geride kalan 19 yılda Galatasaray kalesini tam 12 yerli kaleci korudu. Fakat hiçbiri bırakın Hayrettin'in yerini doldurmayı, onun yarısı bile olamadı. 1996-2000 arasında Fatih Terim'in kaleyi emanet ettiği Mehmet Duymazer, Volkan Kilimci ve Mehmet Bölükbaşı beklenen seviyeye çıkamadı. Almanya'dan büyük umutlarla getirilen fakat Van faciası sonrası gönderilen Pierre Esser yani Cengiz Dülgeroğlu da yaraya merhem olamadı.
 
NE ALTYAPI NE DE TRANSFER ÇARE OLMADI

Gana'dan getirilip Türk yapılan Richard Kingston bile denendi Sarı- Kırmızılı kalede... Altyapıdan yetişen Kerem İnan ve Aykut Erçetin de uzun süre şans verilmesine rağmen hiçbir zaman Galatasaray seviyesine ulaşamadı... Çareyi transferde bulan Sarı- Kırmızılı yönetim, Fevzi Elmas, Orkun Uşak ve Ufuk Ceylan'a bel bağladı. Ama sonuç yine değişmedi... Ve son olarak Sinan Bolat ile Eraş İşcan'a bu zorlu görev verildi.
 
NÖBET SIRASI ERAY İŞCAN'A GEÇTİ AMA...

Ancak bu kez de olmadı... Porto'dan büyük umutlarla alınan Sinan Bolat her maçında yeni bir faciaya imza atınca Eskişehirspor karşısında nöbet Eray İşcan'a geçti. Ama genç file bekçisi de hem yediği hatalı gol hem de güven vermeyen duruşuyla birkez daha hayal kırıklığı yarattı. Şimdi zorlu Süper Lig ve Türkiye Kupası maratonu öncesi Galatasaraylılar'ın tek bir dileği var: Allah, Fernando Muslera'ya zeval vermesin!..

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!