comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da Bruma yeniden doğdu!

27 Ocak 2015, Salı 13:02
Galatasaray'da Bruma yeniden doğdu!

Galatasaraylı Bruma, sonunda hak ettiği oynama sürelerine kavuştu. Çaykur Rize maçının yıldızlarından olan Portekizli futbolcu, Mancini ve Prandelli dönemlerinde bulamadığı forma şanslarını, Hamza Hamzaoğlu ile yakaladı. Hocasının güvenini boşa çıkarmayan 20 yaşındaki oyuncu, kupada attığı 2 golün ardından ligde de fileleri havalandırarak form tutmayı başardı.

Avrupa'da aynı yaş kategorisinde bulunduğu futbolcular arasında en pahalı isimler arasında bulunan ancak değeri ölçeğinde forma giyme şansı bulamayan oyuncu böylece olması gerektiği yere ulaştı. Prandelli döneminde ilk 18'e giremeyen oyuncunun, Avrupa'nın en iyi ilk 11'inde olduğu tespit edildi.
 
Portekiz U-21 Milli Takımı'nın formasını giyen oyuncunun, kıtada tüm U-21 takımlarında forma giyen oyuncular içerisinde, şu anki bonservis değerleri açısından en değerli 10. futbolcu olduğu belirlendi. UEFA'ya üye 54 ülkenin U-21 takımlarında 1242 futbolcu içinde ilk 10'a giren Bruma, sadece 9 isme geçildi. Kıtanın en önemli futbol ülkeleri içerisinde bir çok oyuncuyu geride bıraktı. Genç yıldız, kendisiyle yakın değerde olan ve kulüplerinde sürekli forma şansı bulan isimler gibi istikrarlı oynama sürelerine kavuştu.   

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!