comScore

Galatasaray Galatasaray

Michael Skibbe'nin Arda Turan anısı!

27 Ocak 2015, Salı 12:01
Michael Skibbe'nin Arda Turan anısı!

3 yıl aradan sonra tekrar Eskişehirspor'un başına geçen Skibbe, Arda Turan ile Galatasaray'ı çalıştırırken aralarında geçen diyalogu anlattı.

Alman Milli Takımı ve Dortmund altyapılarında başarı elde ettiniz. Altyapıda başarı için neler gerekiyor?
 
Almanya'da her şey sisteme dayalı ilerliyor ve buna mutlaka bağlı kalınıyor. Türkiye'de ise belirli bir plan-program izlenmiyor. Çok hızlı değişiklikler yapılıyor. Yöneticiler yapılanma adına bir yola giriyor ancak 6-7 ayda sıkılıp 'Başka bir program uygulayalım' diyorlar.
 
Bayer Leverkusen'dan Galatasaray'a geçtiğim zaman büyük bir yapılanma düşüncesi vardı ama maalesef uygulayamadık. Türk kulüplerindeki yöneticiler uzun vadeli düşünmüyorlar, sabredemiyorlar. Galatasaray'da 10 ay çalıştım, orada bana 3-4 sene sabretselerdi büyük başarılar elde ederdik. Ne yazık ki olmadı. Türk Futbolu'nda zihniyet değişikliğine gitmek lazım.
 
Mesela Arda Turan benim öğrencimdi. İnanılmaz çalımlar atıyordu ama çalımları atarken önünde bir hedef yoktu. Sadece çalım atmayı düşünüyordu. Ben de Arda'ya dedim ki; 'Arda, çalım atıyorsun ama attığın çalımlar bir hedefe yönelik olmalı. Ya atağı sonuçlandıracaksın ya pas vereceksin ya da orta yapacaksın" dedim. O da "Tamam hoca, yapacağım" dedi ve anladı. Kendini o kadar çok geliştirdi ki şu anda uluslararası bir yıldız. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!