comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da acı gerçek! 13.5 milyon Euro...

26 Ocak 2015, Pazartesi 13:39
Galatasaray'da acı gerçek! 13.5 milyon Euro...

Galatasaray , taraftarı önünde Çaykur Rizespor engelini 2-0'lık skorla geçerek, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına moralli başladı.

Hollandalı 10 numara Wesley Sneijder 1 gol ve 1 asistle yıldızlaşırken, sakatlıklara rağmen özellikle ilk 45 dakikada sergilenen futbol göz doldurdu. Ancak skor ve oyun anlamındaki güzel tablonun yanında bu sezon ilk kez ortaya çıkan bir durum şaşkınlık yarattı.
Sarı-kırmızılılar, eski teknik direktörü Cesare Prandelli'nin raporu doğrultusunda sezon başında 6 transfer gerçekleştirdi. Rizespor maçına kadar Süper Lig, Avrupa sahnesi, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da 28 resmi maça çıkan Cimbom'da en az 1 yeni transfer, bu karşılaşmalarda sahada yer aldı. Türk Telekom Arena'da dün akşam oynanan mücadelede ise teknik patron Hamza Hamzaoğlu, ne ilk 11'inde ne de son bölümde kullandığı 3 değişiklik hakkında bu futbolculara görev vermedi.
 
4'Ü KULÜBEDE, 2'Sİ TRİBÜNDE
 
Forma giydiği 5 maçta kalesinde 10 gol gören Sinan Bolat, formayı Sabri Sarıoğlu'na kaptıran sağ bek Tarık Çamdal, performansıyla hayal kırıklığı yaşatan milli orta saha Olcan Adın ve bir türlü beklenen fizik kapasiteye ulaşamayan Makedon golcü Goran Pandev karşılaşmayı yedek kulübesinde tamamladı. Sakatlıktan yeni çıkan ön libero Blerim Dzemaili ve ara transferde gönderilmesi gündeme gelen orta saha Yasin Öztekin ise 18 kişilik maç kadrosuna giremedi.
 
AĞIR FATURA: 13 MİLYON 650 BİN EURO
 
Söz konusu oyuncular için kulüp kasasından toplam 13 milyon 650 bin Euro bonservis bedeli çıktı. Tarık için Eskişehirspor'a 4 milyon 750 bin Euro, Olcan için Trabzonspor'a 4 milyon Euro, Yasin için Kayseri Erciyesspor'a 2.5 milyon Euro ve Dzemaili için Napoli'ye 2 milyon 350 bin Euro ödendi. Porto'dan kiralanan kaleci Sinan ve Napoli'den alınan Pandev ise bedelsiz geldi.
 
10 FUTBOLCU GELDİ, 2 FUTBOLCU KALDI
 
Ara transfer dönemini sessiz geçiren Cimbom, geçtiğimiz sezon Ocak ayında ise tam zıt yönde bir politika izlemişti. Ünal Aysal yönetimi, kadroya yaptığı 10 takviye ile dikkati çekmişti. Ancak o dönem alınan isimlerden sadece Koray Günter ve Alex Telles kadroda kalmayı başardı. Veysel Sarı bonservisiyle, Salih Dursun ve Oğuzhan Kayar da kiralık gönderildi. Gaziantepspor'un sözleşmesini feshettiği Lucas Ontivero ve forma şansı bulamayan Umut Gündoğan'a kulüp aranırken, kontenjana takılan Endoğan Adili'ye hala lisans çıkarılamadı. Arjantinli oyuncu Guillermo Burdisso'nun bonservisi alınmadı. Izet Hajrovic de alacaklarının zamanında ödenmediği gerekçesiyle Türkiye'den ayrıldı.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!