comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte madde madde Galatasaray'ın transfer gündemi!

25 Ocak 2015, Pazar 11:15
İşte madde madde Galatasaray'ın transfer gündemi!

Galatasaray'da müthiş bir transfer hareketliliği var. Ancak yabancı kontenjanının dolu olması, kulübün elini kolunu bağlıyor.

Galatasaray'da bir stoper ve bir santrfor olmak üzere iki oyuncuyla kadrosunu takviye etmek istiyor. Öncelik savunmada, ancak hücum hattı için de hazırlanan bir plan var. Serdar Aziz, Barış Başdaş ve Serdar Taşçı gibi isimlerin kulüplerinden olumlu sonuç çıkmayınca, yabancı isimler gündeme geldi. Ancak yabancı kontenjanının dolu olması, kulübün elini kolunu bağlıyor. Detaylar şöyle: 
 
1- Philippe Mexes planı
 
Sezon sonunda Milan'daki kontratı bitecek olan Philippe Mexes de Galatasaray'ın gündemindeki oyunculardan. Yönetim, yerli futbolculardan olumlu cevap gelmeyince rotayı yabancıya çevirdi. Bu doğrultuda Fransız stoperin transfer edilmesi hedefleniyor. Ancak kontenjanda yer açılması konusunda hiçbir aşama kaydedilemedi. Kadro dışı kalan Eboue bile gönderilemezken, Pandev ve Dzemaili'yle de yolların ayrılması zor görünüyor.
 
2- Fernandao için çıkarma
 
Galatasaray Yönetimi, Bursasporlu Fernandao'nun bonservisini alabilmek için Brezilya'ya temsilci gönderdi. Ancak Atletico Paranaense ile yapılan görüşmede, “Önce Bursaspor'la anlaşın” cevabı geldi. Bunun üzerine tekrar Yeşil-Beyazlılar'la temasa geçmeye hazırlanan yönetim, kontenjanda da yer açmanın hesapları içinde. Diyarbakır maçında gözden çıkarılan Goran Pandev'in gönderilmesi gündemde. Ayrıca Dzemaili'ye gelecek her türlü teklif de kabul edilecek.
 
3- Eboue'ye af gelebilir
 
Bir başka seçenek de Emmanuel Eboue'nin geri dönüşü. Bilindiği üzere Fildişi Sahilli futbolcu, 5+3+1 kuralındaki artı 1 olarak kulüpte kalmıştı. Parasını almaya da devam ediyor. Savunmada yaşanan sıkıntıya bir nebze olsun Eboue ilaç olabilir. Bunun için de yine mevcut kadrodan birinin dışarı çıkarılması gerekiyor. Hatta şu an için dışarıdan transfer yapmaya göre en ideal çözüm bu gibi görünüyor. Aurelien Chedjou dönene kadar Eboue stoper olabilir.
 
4- Serdar Aziz seneye...
 
Bursasporlu Serdar Aziz konusunda da gelişme kaydedilmiş değil. İki kulüp arasında gerçekleşen son görüşmeden de olumlu sonuç çıkmadı. Bu temas sonrası Serdar Aziz transferi gelecek sezona kaldı. Ancak yabancı sayısı 14'e çıktıktan sonra, Galatasaray tekrar 24 yaşındaki savunmacı için harekete geçer mi, orası şimdilik meçhul. Cim Bom yine de Serdar Taşçı ve Mustafa Yumlu gibi alternatifleri sıcak tutmaya çalışıyor.
 
5- Alex Telles son anda!
 
Günün sürpriz haberi ise İtalya'dan geldi. Milan kulübü, Alex Telles transferi için Galatasaray'ın kapısını çaldı. Ancak Sarı-Kırmızılılar 10 milyon Euro'luk bonservis bedeli talep edince, Milan'ın geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi. Yine de İtalyanlar'ın tamamen görüşmelerden çekilmediği ve pazarlıkların bir süre daha devam edeceği kaydedildi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!