comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın istediği defans konuştu!

24 Ocak 2015, Cumartesi 13:54
Galatasaray'ın istediği defans konuştu!

Transferin gözde ismi ve son günlerde adı Galatasaray ile anılan Barış Başdaş ile Lig Radyo da Ajans Futbol için keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Zirveye yakın olmak istiyoruz
 
İlk yarı istediğimiz gibi geçmedi ama ikinci yarıda kadromuza yapılan transferlerle daha güçlenerek zirveye yakın olmak istiyoruz.
 
Karadenizli bir ailenin çocuğuyum
 
Karadenizli bir ailenin çocuğumuyum Giresun'un keşap bölgesinden gelmeyim. Babam Giresun da annem Köln de doğma büyüme bir ablam var ve zamanım oldukça fırsat buldukça Giresun'a gitmeye çalışıyorum.

Forvettim daha sonra stoper oldum
 
Küçük yaşlarda Köln ve Achen takımlarında oynadım önce forvet olarak görev aldıktan sonra ön liberoya geçtim. Daha sonra stoperde eksiklik olunca beni stoperde denediler. Daha sonra 16 yaşımdan beri stoperde kaldım benim asıl yeteneğim defansif bölgede olduğunu keşfettiler ve o gün bugün stoper olarak kaldım.
 
Süratim için atletik eğitim aldım
 
Süratli bir oyuncuydum ama bel problemi yaşayınca biraz ağırlaştım. Daha sonra atlet olan Süleyman hoca ile çalışarak süratimi geliştirdim. Tabiki eksiklerim var ama Türkiyede herkes çok sabırsız ve hata yaptığınız zaman çok üstünüze geliyorlar. O yüzden biraz daha garanti oynuyorum belki biraz daha sorumluluk alabilirim. Sahaya çıktığımda kimseden korkmam ve babamı bile tanımam.

Hedefler çok değişti
 
Ben 2009 yılından beri burdayım ilk geldiğim sene çok büyük eksikler yaşıyorduk mesela tesislerimiz olmadığı için yarım saat yolculuk yaparak antrenmanı yapıp duş almadan terli terli geri dönüyorduk. Şimdi şartlarımıza bakarsanız herşey değişti. En iyi imkanlar bizde. Önceden ligde kaldığınız zaman herkes mutlu oluyordu ama şimdi hedefler çok büyük olduğu için her maçta 3 puan için sahaya çıkıyoruz.
 
Yalçın Ayhan dan çok şey öğrendim
 
Ben çok önemli stoperlerle oynadım ve iyi şeyler öğrendim. Yalçın abi çok tecrübeli bir stoperdi defansif yönü çok güçlüydü. Biz açık futbol oynadığımız zaman biraz çok atıp çok gol yiyoruz.

Yılmaz Vural'a çok teşekkür ediyorum
 
Yılmaz hocama bana güvendiği için çok teşekkür ediyorum. İlk oynadığım maç Antep maçıydı 4-5 tane iyi stoper varken bana gelerek seni oynatacağım dedi ve bende çıkarak iyi bir maç çıkarttım ve beklentiyi karşılayınca formayı kendime yaklaştırdım. Daha sonra oynama periyodum arttı.

A milli takımı istiyorum
 
Benim hedeflerimde de Türk milli takımı var Alman milli takımını hiç düşünmedim.
 
Beğendiğim forvetler var ama günümde olursam şanları yok
 
Benim beğendiğim forvetler Adem Büyük,Burak,Sow iyi forvetler ama ben günümde olursam hiçbirinin çok fazla şansı yok. Türkiye'ye geldiğimden bu yana hiç pişman olmadım allah nasip ederse daha güzel günler bizi bekliyor.
 
Eğer iyi bir teklif olursa?
 
Kasımpaşa da oldukça mutluyum ve 2016 ya kadar sözleşmem bulunuyor kulübüm ne düşünürse ona göre haraket edeceğim. Sözleşmenin sona ermesinden sonra Avrupada oynamayı çok istiyorum hedefimde Avrupada oynamak var. Eğer iyi bir teklif olursa banada uygun şartlar olursa istiyorum. Ben italyan ligine kendi tarzıma uygun görüyorum ama yabancı sınırı uygun olmadığı için İspanya ligi hedefim.


Haber: Yetkin Etkin 
 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!