comScore

Galatasaray Galatasaray

Ergin Ataman'ın "özel hayatın gizliliğini ihlal" davası

23 Ocak 2015, Cuma 12:31
Ergin Ataman'ın

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın yaşam koçu Ş.C ile bir otel koridorunda güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerini basına dağıttığı iddiasıyla otelin eski güvenlik müdürü Ali Hüseyin Çataltaş'ın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Ali Hüseyin Çataltaş ile müşteki Ergin Ataman ve avukatı katıldı. 
 
Duruşmada söz verilen Ergin Ataman, olay tarihinde takımın kampı için otelde kaldığını, özel hayatına ilişkin görüntülerin otelden alınarak basına verildiğini belirtti. 
 
Ataman, olayı sanığın yapıp yapmadığını bilmediğini ifade ederek, ''Ancak otel yönetiminin bana bildirdiği kadarıyla sanığın yaptığını öğrendim. Benim doğrudan bir bilgim yok. Şikayetçiyim. Sanığın durumuna gerçekten üzülüyorum. Görüntüler ne amaçla kimler tarafından basına sızdırıldı? Türkiye'ye malolmuş bir spor adamı olarak imajımın hangi amaçla ve kimler tarafından zedelenmek istendiğini tespitinin yapılmasını istiyorum'' dedi. 
 
Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Ali Hüseyin Çataltaş da olay nedeniyle asıl mağdurun kendisinin olduğunu, 18 yıl boyunca çalıştığı otelden bu olay nedeniyle kovulduğunu dile getirerek, ''Bu olay nedeniyle atıldığım otelin hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır. Yalnızca mağdur olan benim. Ergin Ataman'ı tanımam. Bütün düzenim mahvoldu. Hiçbir hakkımı alamadım. Günah keçisi ben miyim? Olayla ilgim yoktur. Beraatimi talep ediyorum'' diye konuştu. 
 
Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. 
 
İddianameden 
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın yaşam koçu Ş.C ile 1 Nisan 2013'te Yeşilköy'deki bir otelin koridorundaki güvenlik kamerası görüntülerinin, basında yer aldığı anlatıldı. 
 
Görüntülerin otelin eski güvenlik müdürü Çataltaş tarafından "basına sızdırıldığı" belirtilen iddianamede, sanığın ''özel hayatın gizliliğini ihlal'' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!