comScore

Galatasaray Galatasaray

Adnan Öztürk: "Kulüpten nemalananları küçülteceğim"

17 Ocak 2015, Cumartesi 10:13
Adnan Öztürk:

Eski başkan yardımcısı ve yeni başkan adayı Adnan Öztürk, kongre öncesi planlarını işte bu ifadeyle anlattı: “Kulüpten nemalananları küçülteceğim!”

Galatasaray Kulübü eski başkan yardımcısı ve mayıstaki kongre öncesi başkan adaylığını açıklayan Adnan Öztürk, önemli konulara değindi.
 
“Listemi belirlerken oy hesabı yapmayacağım. Daha önce başkan adayı olduğumda bunu yaptım ve sonucunu gördüm. İş yapacak insanlarla yola çıkacağız. Galatasaray'da ciddi bir ameliyat yapılacak” ifadesini kullandı. Kulübün, Avrupa kupalarına katılamayacağı iddiasına “Tehlike var ama halledilemeyecek bir konu değil. UEFA ile oturup yol haritanızı inandırıcı bir şekilde masaya koyarsanız, sorun ortadan kalkabilir” yanıtını verdi.
 
‘BU COĞRAFYANIN EN ESKİ KURUMLARINDAN BİRİYİZ'
 
“Kamuoyunda Galatasaray'ın duruşu ile ilgili bir problem var. Galatasaray'ın birinci sorunu budur” diyen Öztürk, Ak Saray ziyareti ile ilgili şunları söyledi: “Siyaset ile spor ilişkisi vıcık vıcık olmuş. Bunu kabul etmem. Ayrıca milletin parası ile yapılan yerlere tuhaf tuhaf isimler koyulması doğru değil. Galatasaray hiçbir yerde hiçbir politik meselenin reklam aracı olarak kullanılamaz. Bu coğrafyanın en eski kurumlarından birisinden yetişmiş Galatasaraylılar olarak, Cumhurbaşkanlığı makamına son derece saygı duyarız. Ama takımın oraya götürülmesi çok büyük yanlıştır. Abdurrahim Albayrak iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bunun zamanı, şekli ve bir protokolü vardır. Bu konu kapatılıp, Galatasaray'da bir yerlere not edilmeli.”

‘AMATÖR TAKIMIMIZDA YABANCININ NE İŞİ VAR?'
 
Öztürk şöyle devam etti: “İkinci önceliğim Ali Sami Yen Spor Liseleri'ni kurmak. Taşeron sistemi ile şov yapmak olmaz. Kendi kaynağımızı kurmalıyız. Sonra, maddi disiplin. ‘Mirasyedi'lik bize göre değil. Kulübü küçültecek miyim, evet! Kulüpten nemalananları küçülteceğim! Kürek, su topu, yüzme takımında işler kontrolden çıkmış. Buralarda Türk gençlere spor yaptırmak için varız ama hepsinde yabancı sporcular dolu.” Başkan Duygun Yarsuvat'ın “Fenerbahçe'yi de biz kurduk” açıklaması için ise “Bitmiş bir imparatorluğun ardından kurulan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, milletin ayakta kalması için önemli görevler yapmıştır. Mesele budur ama ‘Şu takımı biz kurduk, bu takımı onlar kurdu' gibi polemikler haksızlıktır. Millet için bu kulüplerde canlarını verenlere saygısızlık yapmasınlar” dedi.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!