comScore

Galatasaray Galatasaray

Atatürk Galatasaraylı'ydı!

16 Ocak 2015, Cuma 14:12
Atatürk Galatasaraylı'ydı!

Ankaralı ünlü koleksiyoner Muhammet Yüksel, Atatürk'ün Galatasaray taraftarı olduğunu iddia ederek, bunu doğrulayacak belgenin arşivinde bulunduğunu belirtti.

Ankaralı ünlü koleksiyoner Muhammet Yüksel, Ulu Önder Mustafa Kemal'in Galatasaray taraftarı olduğunu kanıtlayan belgenin arşivinde bulunduğunu belirterek, filigranlı ve ıslak imzalı belgede Atatürk'ün, Galatasaray için "Benim de gönül verdiğim kulübün" ifadelerini kullandığını söyledi.
 
Koleksiyoner Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyük Önder Atatürk'ün 2 Aralık 1930'da, Galatasaray Lisesi'ne yaptığı ziyaretinin ardından kulübe iki adet fotoğrafını imzalayarak gönderdiğini, bu fotoğraflardan birinin halen Galatasaray Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilendiğini, diğerinin ise Ankaralı bir koleksiyonerde olduğunu dile getirdi.
 
Ankaralı koleksiyonerin elindeki fotoğrafı 2011'de ortaya çıkardığını ve daha sonra sattığını ifade eden Yüksel, bu fotoğraflarla ilgili, Atatürk'ün "T.C. Reisicumhurluğu" antetli kağıdıyla dönemin Galatasaray Lisesi Müdürü Fethi İsfendiyaroğlu'na gönderdiği yazının da bir süre önce eline geçtiğini bildirdi.
 
Özel ibareli teşekkür yazısı
 
Yüksel, "Özel" ibaresiyle filigranlı bir kağıda yazılan teşekkür yazısında, "Galatasaray Lisesi'ne ziyaretime göstermiş olduğunuz ilgi, alakaya teşekkür ederim. Yaverimle iki adet fotoğrafımı imzalayıp size gönderiyorum. Büyük fotoğrafı müzede, küçük fotoğrafı lisede değerlendiriniz. Benimde gönül verdiğim kulübün Türk sporuna katkı sunacağından hiç şüphe duymuyorum. Makul taleplerinizi başvekile ilettim. Sizinle temas kuracaklar. Başarılarınızın devamını dilerim" ifadelerinin yer aldığını söyledi.
 
"Atatürk'ün Galatasaraylı olduğunda şüphe duymuyorum"
 
Atatürk hayranı ve Galatasaray taraftarı biri olarak belgenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Yüksel, şöyle konuştu:
 
"Belgede, Atatürk'ün 'Benimde gönül verdiğim kulübün Türk sporuna katkı sunacağından hiç şüphe duymuyorum' ifadeleri, Atatürk'ün hangi takımı tuttuğunun da çok açık bir delili. O, kulübün Türk sporuna katkı sunacağından hiç şüphe duymuyor, ben de Atatürk'ün Galatasaraylı olduğundan şüphe duymuyorum. Bir insan neye gönül verir? Çok sevdiği bir kulübe gönül verir." 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!