comScore

Galatasaray Galatasaray

Duygun Yarsuvat: 'Çok zor durumdayız"

14 Ocak 2015, Çarşamba 15:20
Duygun Yarsuvat: 'Çok zor durumdayız

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, stadın üst hakkını tapuya işletmedikleri sürece Türk Telekom Arena Stadı'nın her zaman ellerinden alınabileceğini söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü'nün Ocak ayı divan Kurulu toplantısında konuşan Başkan Yarsuvat, divan kurulu üyelerine hitaben yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Yarsuvat, "İntifa hakkı veya üst hakkı verilmemiş. Dolayısıyla oturduğumuz bu statta her zaman elimizden alınabilir. Üst hakkı olsa, ona göre bir takım değişikliklerin yapılması bir hukuki sözleşmeler ile gelirin, kulüpteki gelirin kulübe aktarılması söz konu olabilir. Ama şu an için bu yok ve bunu halletmek için uğraşıyoruz. İlk uğraştığımız konu da evvela bu stadın üst hakkını tapuda tescil ettirmektir. Bununla ilgili olarak girişimlerde bulunduk. Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü ile temas halindeyiz. Bunu halletmek için uğraşıyoruz."dedi.

AMATÖR BRANŞLARIN ADI AMATÖR
Galatasaray Spor Kulübü'nde amatör branşların maliyetinden bahseden Başkan Yarsuvat, "Amatör branş diyoruz adı öyle geliyor güzel geliyor gerçekte hiç de öyle amatör değil. Amatör şubelerin gideri 95 milyon Türk lirası toplam geliri ise 30 milyon, demek ki 60 milyon bir açık var. Bu 60 milyonu nereden buluyoruz? Benim zamanımda zati sungur vardı belki hatırlarsınız yani şapkadan çıkartıyoruz. Çok zor durumdayız esasında. Ama sadece biz değil bütün kulüpler zor durumda ama spor kulüpleri çok zor durumda. Diğer branşlarda diğer kulüpler futbol kulübü olarak kurulmuşlar. Biz 110 senelik bir kulübüz. Farklılığımız 110 senede kazandığımız kazançlardan müktesebatımızdan gelir. Bu rekabetten vaz mı geçeceğiz? Asla vazgeçmeyeceğiz. Bunu yürütmeye çalışacağız ve yürüteceğiz. Vazgeçmek zaten bizim kitabımızda yazan bir husus değildir. Rekabet ediyoruz. Mücadele ediyoruz. Şampiyon olmak istiyoruz. O yüzden yabancılar var. Bazı arkadaşlarda oyuncu seviyesinde sponsor olsunlar. Sizlerden dayanışma bekliyoruz. Bunu bu dayanışma ile halledebiliriz." diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!