comScore

Galatasaray Galatasaray

Bursaspor'dan Galatasaray'a Ozan Tufan cevabı

14 Ocak 2015, Çarşamba 09:37
Bursaspor'dan Galatasaray'a Ozan Tufan cevabı

Ozan Tufan'ın fiyatını eleştiren Ali Dürüst'ün "Manchester United 10 milyon euro verir mi" sözü, Timsahlar'ı kızdırdı.

Transfer kızıştı. Yerliler arasında öne çıkan ise Ozan Tufan oldu. 4 Büyükler'in 19 yaşındaki orta saha futbolcusuna ilgisi biliniyor. Ancak Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi Ali Dürüst'ün yaptığı son açıklama, Bursasporlular'ı kızdırdı. Dürüst, “Ozan'a, Manchester United 10 milyon euro veriyor mu? Veriyorsa, gitsin. Bu oyuncular o rakamı eder mi? Yerli piyasasını yakında göreceğiz” demişti.

“BİZİM HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”
 
Timsahlar'ın başkanı Recep Bölükbaşı ise yaptığı açıklamada, camiasının tepkisine tercüman oldu ve çok konuşulacak ifadeler kullandı. Dürüst'e hitaben “Verir-vermez! Kendisi nereden bilecek? 10 da verir 20 de verir. Ama biz oyuncumuzu vermiyoruz kardeşim! Ali Dü- rüst'ün elinde şu anda futbolcuları var. O Tarık Çamdal'a, bilmem kimlere dünyanın parasını (4 milyon 750 bin euro) niye verdiler? Manchester o rakamları o futbolculara veriyor muydu? Önce bir aynaya bakacaklar. İğneyi kendilerine, çuvaldızı başkasına batıracaklar. Yılmaz Vural da oradan çıkmış, sana ne! Bu çocuk, 19 yaşında Türk Milli Takımı'nın futbolcusu” dedi.
 
“FENERBAHÇE DE VAZGEÇMEDİ”
 
Recep Bölükbaşı, 4 milyon eurodan fazlasını ödemek istemediğini açıklayan ancak 5 milyon euroya çıktığı belirtilen Fenerbahçe için de konuştu. “Fenerbahçe oyuncumuzdan vazgeçmedi. Onlar teklif ettiği için ben bir değer biçtim. Ozan'ı 6 milyon euroya vermem. Bizim satılığa çıkardığımız oyuncumuz yok” dedi. Teknik direktör Şenol Güneş'in, “Ozan 1-2 sene gelişimini tamamlasın. Avrupa'ya gitsin. Bakalım o zaman 10-15 milyon euroya alabilecekler mi” açıklamasını da değerlendiren Recep Bölükbaşı, şunları söyledi:
 
“ŞENOL GÜNEŞ HOCA HAKLIDIR”
 
“Şenol hoca doğru söylüyor. Zaten biz Ozan Tufan'ı satmak istemiyoruz. Teklifler olduğu için bir değer biçtik. Ama bu rakam asla 5-6 milyon euro seviyeleri değildir. Biz büyük bir kulübüz. İstanbul kulüpleri Bursa'ya geldiğinde ayakları titriyor. Şampiyonluk hedefimiz var. Ozan, Türk futbolunun bir prensi olacak. Alttan 6 yeni arkadaşımız daha geldi. Şenol hocayla birlikte onları da Türk futboluna kazandıracağız. Türkiye'yi dünya 3'üncüsü yapmış kaç teknik adam var? Bir kişi var, o da Bursaspor'da.”
 
NOTLAR...
 
- Ozan Tufan sezonun ilk yarısında Bursaspor formasıyla 21 resmi maça çıkıp 2 gol attı. Genç yıldız geçen sezonun tamamında ise 13 maçta görev almıştı.
 
- Ligin ilk devresinde rakip kalelere 22 şut yollayan Ozan, bunların 7'sinde isabet bulup 2'sini ise gole çevirdi. Böylece yüzde 31'lik şut yüzdesi tutturdu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!