comScore

Galatasaray Galatasaray

Yekta Kurtuluş ayrılma noktasında...

08 Ocak 2015, Perşembe 10:41
Yekta Kurtuluş ayrılma noktasında...

Galatasaray ile yollarını ayırma noktasına gelen Yekta Kurtuluş'u bu noktaya getiren sebep ortaya çıktı: Hamza Hamzaoğlu'nun yardımcılığını yapan antrenör Yıldırım Uran...

Milliyet'in haberine göre; Galatasaray'da Yekta Kurtuluş'un gözden çıkarılmasının nedeni ortaya çıktı. Kurtuluş'un biletini Hamza Hamzaoğlu'nun yardımcılığını yapan Yıldırım Uran'ın kestiği öğrenildi. Uran ile Yekta'nın yollarının, 2006'da İzmirspor'da kesiştiği belirlendi. O dönem İzmirspor Teknik Direktörü olan Uran'ın, 21 yaşında olan Yekta'yı orta sahanın önünde değerlendirerek, futbolcunun kariyerindeki yükselişin kritik hamlesini yaptığı, kısa bir süre sonra ikilinin arasının açıldığı bildirildi. Uran'ın İzmirspor'la yollarının ayrıldığı, Yekta'nın ise 1 yıl sonra Kasımpaşa'ya transfer olduğu ifade edildi.
 
Ancak ikilinin yolu bu kez Galatasaray'da kesişti. Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'ın başına geçip yardımcılığa Yıldırım Uran'ı getirmesiyle beraber, Yekta'nın kendisini bu sona hazırladığı vurgulandı.
 
2.5 yıl daha sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki futbolcu, Cesare Prandelli döneminde ligde 5 maça ilk 11'de çıkarken, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ligde sadece Akhisar Belediye maçında 9 dakika forma giyebildi.
 
Trabzon'la görüşüyor
 
Yekta Kurtuluş'un, Trabzonspor ve Bursaspor ile temasta olduğu öğrenildi. Cim-Bom'dan 1.1 milyon euro alan tecrübeli futbolcunun, aldığı rakamı iki kulübün de vermeye yanaşmaması yüzünden transfer gerçekleşemiyor. Galatasaray da Yekta'yı, 500 bin euro gibi düşük bir rakama serbest bırakarak  2.5 yıl için ödeyeceği 2.8 milyon eurodan kurtulmak istiyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!