comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'a Hamza Hamzaoğlu sihri

05 Ocak 2015, Pazartesi 14:22
Galatasaray'a Hamza Hamzaoğlu sihri

Galatasaray Futbol Takımı, teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesinin ardından hem oyun hem de skor olarak önemli bir ivme yakaladı.

İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'yle yolların ayrılmasının ardından Hamzaoğlu sarı-kırmızılı takımın yeni teknik patronu olurken, bu değişiklik takımın performansına olumlu yansıdı.
 
Galatasaray takımı, Hamzaoğlu idaresinde çıkılan maçlarda sergilediği oyunla, mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası kulvarlarında şampiyonluk iddiasını ortaya koydu.
 
 Hamzaoğlu, Beşiktaş derbisinde kendisini ispatladı
 
Süper Lig'de dün 2-0 kazanılan Beşiktaş derbisi, Hamza Hamzaoğlu'nun da kendisini ispatı oldu.
 
Ligde yapılan maçlarda başarılı bir grafik çizmesine karşın, takımını ilk kez bir derbi müsabakasında idare eden Hamzaoğlu, sergilenen oyun ve alınan başarılı sonuçla kendisine güvenenleri mahcup etmedi.
 
9 resmi maçta 7 galibiyet
 
Sarı-kırmızılılar, Hamza Hamzaoğlu'nun göreve getirilmesinin ardından oynanılan 9 resmi maçta 7 galibiyet aldı.
 
Genç teknik adam yönetimindeki sarı-kırmızılılar, Süper Lig'deki 5 maçın, Beşiktaş derbisi de dahil olmak üzere 4'ünü kazanırken, 1 kez berabere kaldı. Bu dönemde Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanılan 3 maçını da galip tamamlayan "Cim Bom", tek yenilgisini UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaşadı.
"Devler Ligi"nde mücadele verdiği D Grubu'ndaki son maçına Hamzaoğlu idaresinde çıkan sarı-kırmızılılar, öncesinde grup sonuncu olmasının kesinleştiği mücadeleyi 4-1 kaybetti ve bu sonuç genç teknik adam yönetimindeki tek yenilgi oldu.
 
 Gol ortalaması 3,4
 
Galatasaray takımı, Hamzaoğlu döneminde oynadığı maçlarda 3,4 gibi oldukça yüksek bir gol ortalaması yakaladı.
 
Yeni teknik direktörü döneminde oynadığı 9 maçta rakip fileleri 31 kez havalandıran sarı-kırmızılıların maç başına gol ortalaması 3,4 oldu.
 
"Cim Bom" özellikle Ziraat Türkiye Kupası'nda gollü maçlar oynarken, FBM Makina Balçova Yaşamspor karşısında 9-1'lik tarihi skora ulaştı.
 
Gençlerbirliği beraberliği liderlikten etti
 Sarı-kırmızılı ekibin Hamzaoğlu yönetiminde ligdeki tek puan kaybını yaşadığı ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Gençlerbirliği maçı, 16. hafta sonunda devre arası tatiline lider çıkma fırsatının kaçırılmasına neden oldu.
 
Ligin 16. haftasını 36 puanlı lider Fenerbahçe ve kendisi gibi 35 puanlı Beşiktaş'ın averajla gerisinde 3. durumda tamamlayan Galatasaray, 1-0 önde olunmasına karşın 1-1 sonuçlanmasını engelleyemediği 15. haftadaki Gençlerbirliği müsabakasında kaybedilen 2 puanın üzüntüsünü yaşadı.
 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!