comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray o istatistikte yerlerde!

02 Ocak 2015, Cuma 16:05
Galatasaray o istatistikte yerlerde!

Galatasaray'ın Olimpiyat Stadı'nda oynayacağı Beşiktaş derbisi öncesinde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun en büyük sıkıntısı takımının henüz istediği hırsızlık(!) kıvamına gelmemesi.

GALATASARAY HIRSIZ DEĞİL !
 
Hamza Hamzaoğlu oyuncularının sezonun ilk yarısı boyuncu rakipten top çalma istatistiklerinin gerilerde olmasından yakınıyor. Çünkü Galatasaray'ın derbideki rakibi Beşiktaş ligde en çok top çalan 2. takım olma istatistiğine sahip iken, sarı kırmızılı takım bu istatistikte ligde ilk 10'a bile giremiyor. Yine şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe de rakipten top çalma istatistiğinde tüm ligde ilk üç sırada yer alıyor.
 
Top çalma istatistiğinde öncelikle orta alan ve ardından savunma oyuncularına düşen bu görevde sarı kırmızılı ekip, Hamza Hamzaoğlu'nun bu açıdan düşündürüyor. Hamzaoğlu'nun bu yüzden çift forvette Umut Bulut'a şans tanıdığı ve rakip savunmaya en çok baskı yapan forvet oyuncusu olan Umut Bulut'un katkısı ile savunmayı ilerde kurup Beşiktaş'ın oyunu domine etmesine engel olmayı planlıyor. Hamzaoğlu'nun Beşiktaş maçında oyuncularından en çok istediği şey top hırsızı olmaları ve rakipten çok daha fazla top çalmalarını istemesi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!