comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamza Hamzaoğlu'nun derbi planı

02 Ocak 2015, Cuma 10:16
Hamza Hamzaoğlu'nun derbi planı

Galatasaray'ın hocası ekibiyle birlikte Beşiktaş'ı en ince ayrıntısına kadar inceledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, pazar günü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan yılın ilk derbisi için zafer formülünü belirledi.
Lider Beşiktaş ile İkitelli'de yapılacak dev randevu için stratejisini belirleyen başarılı teknik adam günlerdir ekibiyle beraber rakibini analiz ediyor. Hamzaoğlu, Kartal'a karşı bütün hesaplarını 3 puan üzerine yaparken en ince detayların bile üzerinde duruyor. İşte Galatasaray'ın oyun planı:
 
1-ÖNDE BASKI
 
Galatasaray'ın hücuma dayalı oyun felsefesi değişmeyecek. Beşiktaş savunmasının baskı karşısında sıkıntı yaşamasına dikkat çekildi. Özellikle Franco'ya Umut nefes aldırmayacak, Burak ise sürekli hata kovalayacak. 
 
2-ZAYIF HALKA SERDAR
 
Serdar Kurtuluş'un olduğu sağ kanatta Sneijder'den fazla sorumluluk alması istendi. Ataklar mümkün olduğunca Sneijder'in olduğu sol bölgede şekillenecek.
 
3- HAKİMİYET ORTADA
 
Beşiktaş'ta orta alanda Atiba'nın yokluğu büyük avantaj olarak görülüyor. Hamzaoğlu, Selçuk ve Melo ile bu alanda üstünlüğü almak istiyor. Yine Burak ve Emre Çolak'ın enerjisi ile bu bölgede direncin artırılması hedefleniyor.
 
4-ŞUT EMRİ
 
Olimpiyat Stadı'nın kötü zemini ve maç günü olumsuz hava şartları dikkate alınarak bol bol şut çekilmesi istendi. Kaleyi gören hedefe odaklanacak.
 
5-ÖNLEM PAKETİ
 
Beşiktaş'ın kontrataklarına karşı önlem alınacak. Özellikle Gökhan Töre ve Demba Ba'ya boş alan bırakılmayacak.
 
Gökhan'ın olduğu bölgede Telles savunma zaafiyeti gösterirse Emre Çolak maç içinde önlem olarak bu alana kaydırılacak. Demba Ba'ya ise ilk müdahaleler Semih tarafından yapılacak. Beşiktaş'ın bir diğer etkili ismi Sosa'ya ise Melo nefes aldırmayacak.
 
Derbilerde çok rahat
 
Cim-Bom, son dönemdeki derbilerde rakiplerine skor olarak üstünlük kurdu. Galatasaray, son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 17'si Süper Lig, 3'ü TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 20 derbiden sadece 3'ünü yitirdi, 11 kez kazandı.
 
Derbi mesaisi
 
Galatasaray, Beşiktaş derbisinin hazırlıklarına dün akşam yaptığı antrenmanla devam etti. Sarı-kırmızılı takım, gruplar halinde pas ve top kapma çalışmalarının ardından taktik uygulamalar üzerinde durdu. Tedavisi tamamlanan Dzemaili kondisyoner eşliğinde özel bir çalışma yaparken, Sneijder tedavisinin ardından havuzda ve salonda çalıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!