comScore

Galatasaray Galatasaray

Ozan Tufan Fenerbahçe'de hangi pozisyonda oynar?

25 Aralık 2014, Perşembe 10:33

Bursaspor'un yaşadığı ekonomik kriz, Fenerbahçe'nin Ozan Tufan girişimlerini hızlandırdı. Taraflar pazarlıkları sürdürüyor. Peki Ozan imzayı atarsa hangi pozisyonda oynayacak?

İsmail Kartal, sakatlık ya da ceza olmadığı sürece belirlediği 11 üzerinde değişiklik yapmıyor. Bu nedenle nokta transfer olarak kadroya katılan Diego Ribas bile yedek bekliyor. Durum böyle olunca taraftarın aklına şu soru geliyor: Ozan Tufan transfer edilirse nerede oynayacak? Gökhan'ı rahatlatır 
 
Genç yıldızın en büyük özelliği, çok yönlü olması. Hem Bursaspor'da hem de milli takımda farklı mevkilerde görev yaptı. Kulübünde sağ bekte, ön liberoda, orta sahanın ortasında ve sağ açıkta forma buldu. Milli takımda ise Fatih Terim, sağ bek ve ön liberonun yanı sıra Ozan'ı stoperde bile oynattı. 19 yaşındaki futbolcu, bu bölgelerin hepsinde alkış alan bir performans sergiledi. 
 
Sarı-Lacivertliler'e imza atması halinde örneğin alternatifi olmadığı için uzun süre sakat sakat oynayan Gökhan Gönül'ün yerinde görev yapabilir, yıldız futbolcu da zamanında tedavi olurdu. Kontenjan sorununu çözer 
 
Ozan Tufan'ın Fenerbahçe'de rahatlıkla şans bulabileceği asıl bölge ise orta saha... Burada görev yapan isimlerden biri olan Emre, sık sık sakatlık sorunu yaşayan bir oyuncu. Ayrıca İsmail Kartal, bu bölgede forma giyen Raul Meireles'i yedek bırakıp Ozan'ı oynatarak yabancı kontenjanında yer açabilir. Kartal, bu sezon formu ciddi şekilde düşen Dirk Kuyt'ı kesip sağ açıkta da 19 yaşındaki yıldıza forma verebilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!