comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamza Hamzaoğlu'ndan Pandev itirafı!

25 Aralık 2014, Perşembe 10:25

Galatasaray'ın 4-1 kazandığı Diyarbakır BB maçından sonra Hamzaoğlu, spor yazarı Levent Tüzemen'e "10 günde 4 gol attı. 15 gün suratı asık ve 'Ben gideceğim' diyordu, şimdi ise çok mutlu ve kalmak istiyor. Ben de onun kalitesine inanıyorum" dedi.

Galatasaray'ın Diyarbakır'da 4-1 kazandığı ve grubunda üçte üç yaptığı maçın ardından İstanbul yolculuğunda Sabah Gazetesi yazarı Levent Tüzemen ile sohbet eden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, ligde oynadıkları Mersin İdmanyurdu maçıyla ilgili ilginç bir detayı paylaştı.
 
Mersin maçının ilk yarısında temposu düşük olduğu için eleştirilen takımı hakkında, "Bir gün önce Florya'da oynanan çift kale maç kıran kırana geçti. Oyuncularım o kadar keyif alıyorlardı ki maçı bırakmak istemediler. Ben de maçı kesecek o düdüğü çalamadım. Bu tempo maça etki edecekti ama bu riski aldım, o andaki mutlulukları yüzlerinden okunuyor ve maçı bırakmak istemiyorlardı. Maçın ilk yarısında bunun sıkıntısını çektik ama devre arası onlara olan güvenimi ifade edip, maçı çevireceklerini söyledim. Maçın kader anı Hamit'in oyuna girip, Sabri'yi öne itmemdi. Bu da bize galibiyeti getirdi." 
 
KALLİ'DEN ÖĞRENDİKLERİM...
 
Hamzaoğlu, üst üste gelen galibiyetlerin sırrını şöyle açıkladı: "G.Saray'da oyun felsefesini değiştirdik. Önde basmayı ve rakip sahada oynamayı hedefliyoruz. Kalli ve Hollmann döneminde böyle oynamayı öğrenmiştim. O Galatasaray'ı Fatih Terim döneminde böyle oynarken gördüm ve kendi Galatasaray'ımın da böyle olmasını istiyorum" dedi. Hamzaoğlu, Prandelli'nin döneminde G.Saray'ın kaptırdığı toplar sonrası pres yapmak yerine İtalyan hocanın takımın geriye koşmasını ve defansta çoğalmalarını istediğini futbolculardan öğrendiğini ifade etti. 
 
PANDEV GİDİYORDU!
 
Prandelli döneminde gözden çıkarılan Goran Pandev için ise "10 günde 4 gol attı. 15 gün suratı asık ve 'Ben gideceğim' diyordu, şimdi ise çok mutlu ve kalmak istiyor. Ben de onun kalitesine inanıyorum" diyen Hamza Hamzoğlu'na en büyük desteği ise "Pandev sahadaki ciddiyeti ve kalitesiyle göz kamaştırdı" diyerek Ali Dürüst verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!