comScore

Galatasaray Galatasaray

Mancini'den şok istek! 200 milyon dolar...

08 Aralık 2014, Pazartesi 13:03

Galatasaray'ın hesaplarına giren ve uzun süredir incelemede bulunan MASAK'ın iki konu üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi

Galatasaray'ın hesaplarına giren ve uzun süredir incelemede bulunan MASAK'ın iki konu üzerinde yoğunlaştığı bildirildi.
 
Bunlardan birisinin bedelli sermaye artırımdan gelen harcamalar, diğerinin ise Ocak ayında futbolcu transferi için bankalardan alınan yüksek faizli borçlar olduğu bildirildi. MASAK'ın özellikle Ağustos ve Eylül aylarında yapılan harcamalar konusunda kulübe edilen faturalar konusunda finans departmanından ifadeler aldığı bildirildi. Alınan bu ifadelerin MASAK'ın raporunda yer aldığı ve daha sonra bu raporları değerlendirecek olan Maliye Bakanlığının gerek görmesi durumunda dava açılması gündeme gelecek. Galatasaray'ın yaptığı transferlerde menajer olarak sözleşmede imzası olmayan ama aracı olarak transferlerde ismi geçen kişilere yapılan ödemelerin yüksekliği de MASAK raporlarında yer aldı.

MANCINI 200 MİLYON DOLAR! ONTIVERO İÇİN ÇILGIN FAİZ
 
MASAK müfettişleri Ocak ayında yapılan transferler için alınan çılgın faiz oranlı kredileri de soruşturma raporuna ekledi. Finans departmanında çalışan bir kişinin ifadesinde; "Roberto Mancini göreve geldiği dönemde bize piyasa araştırması yapmamız için bir transfer listesi verildi. Yaptığımız araştırmada Mancini'nin istediği futbolcuların alınabilmesi 200 milyon dolar'dan fazla bir kredi bulunması gerekiyordu. Başkan bizden çıkabileceğimiz maksimum rakama çıkarak bankalarla kredi anlaşmaları yapmamızı istedi. O yüzden raporlarda yazan yüksek rakamlı faiz oranları ortaya çıkmıştır" dediği bildirildi.
 
Öte yandan Galatasaray'ın devre arasında transfer edilen Lucas Ontivero'nun bonservisini almak için Uruguay'ın Fenix takımına ödediği 2 milyon euro bonservis bedeli için 2 yıl geri ödemeli yüzde 45'e varan kredi alındığı ortaya çıktı. Ontivero'nun Galatasaray'a asıl maliyetinin ise sadece bonservisi için 3 milyon euro'yu bulan bir harcama olduğu bildirildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!