Denizli, "Oyun kazandıracak oyuncuların kulübede birden fazla olması lazım. Bunların içinde mutlaka Telles ve Bruma'nın olmalı" dedi.
İşte Mustafa Denizli'inin Galatasaray ile ilgili yaptığı o açıklamalar...
İlk yarıda en çok dikkatinizi çeken şey ne oldu?
-Birincisi, Galatasaray'ın kadrosunu görünce 'Bu takım hücumda nasıl çoğalabilir' ve 'Saha yerleşimini nasıl yapabilir' diye düşündüm. Bunları düşünürken Galatasaray'ın golü geldi. İlerleyen dakikalarda ise Karabük'ü seyrederken ilk çağırışımım, 'Galatasaray fazla zorlanmaz, bu görüntüsüyle Karabük, bu yıl ligde çok zor günler yaşar' idi.
Tabii buraya bir parantez açmak lazım. Karabük, çok sıkıntılı bir dönemde. Çok sayıda oyuncusunun yokluğunu ağır bir şekilde yaşıyor. Evet, oyun hareketli gibi gözüktü. Galatasaray'ın golün dışında iki üç tane önemli pozisyonu var.
DOĞRU TERCİH YAPILMADI
Karşılığında ise Karabük denemeleri var. Ancak Galatasaray'ın girdiği pozisyonlar, yaptığı organizasyonlardan çok Karabük hatalarından kaynaklandı.
Galatasaray, görüntü itibarıyla 4-5-1 ve ya 4-4-1-1 gibi dursa da geniş kadrosu içerisinde bu sistem için daha doğru tercihler yapabilir. Kısacası ilk yarıda akılda kalan fazla bir şey olmadı. Galatasaray'ın golü neticede bir köşe vuruşunun Chedjou tarafından iyi kullanılmasıyla oluştu. Eğer bu sistemi düşünüyorsanız, Galatasaray takımında daha hızlı, daha çabuk, rakip üstünde daha fazla hasar yaratacak futbolcular var.
Galatasaray'ın oyun üstünlüğü maç sonuna kadar devam eder mi? Büyük ihtimalle devam eder çünkü karşısında çok sıkıntılı ve acemi oynayan bir Karabük var.
TELLES MUTLAKA OLMALI
Prandelli nasıl daha doğru seçimler yapabilirdi?
Galatasaray'ın sahaya yayılışı tamamen defansif görüntüde. Burak dışında gerçek manada bir hücumcusu yok Galatasaray'ın. Sonuçta bu büyük takım. Böyle sahaya çıkmamalı. Sneijder 3-4 hafta evvel ön libero oynuyordu. O ofansif bir orta saha. Melo, Selçuk, Hamit ve Dzemaili, çok çabuk oynayıp, koşular yaparak hücuma giden, goller yaratan, goller bulan orta sahalar değil.
Onlar, topu sağlıklı kullanan, dengeli oynayan, rakip kaleye zaman zaman yaklaşıp uzaktan vuruşlar yaparak denemelerde bulunan, nadiren de ceza sahasına giren profiller. Aşağı yukarı Galatasaray'ın orta sahada kullandığı oyuncular birbirine çok yakın oyuncular.
Mesela, bu orta sahanın sol tarafı yok. Bir deneme olarak belki Alex Telles, kendi bölgesi sol bekten çıkarılıp o bölgede kullanılabilirdi. Ama Alex Telles 18'de yok. Bruma var. O da yedek.
Galatasaray bu uygulamayla sahadaki 5'linin dışında kalan yabancılara 'Ancak anormal şartlar oluşursa ben size görev veriyorum' mesajı iletiyor. Telles genç ve atak ama yok, Bruma öyle. Pandev yok. Bu yabancılar bence artık oynama ümitlerini de kaybediyor. Galatasaray'da değişkenlik gösterenler hiç yabancılar olmuyor. Devamlı yerliler oluyor. Halbuki bunu biraz yabancılar üzerinde deneyip, onlara güven aşılamak lazım..

