comScore

Galatasaray Galatasaray

Turgay Aksu: ''G.Saray'ın sorunu tamamen psikolojik''

31 Ekim 2014, Cuma 13:29

Galatasaray'ın alt yapı direktörü Turgay Aksu Scouting ve takımın durumunu Lig Radyo da Yetkin Etkin ile Ajans Futbol'a değerlendirdi.

Bruma 1-2 milyon Euro civarında yakaladıımız zaman istemiştik ama kulübü kabul etmemişti. Hatta U 20 dünya kupası olmadan önce tarama ekibimiz çok beğenip transfer etmek istedi. Ama S.Lizbon 10-15 milyon kazanacağız dediler ve vermediler yoksa bizde uygun fiyata almak isterdik.
 
Elbette iyi oyuncular alınmak isterdi ama fiyatlarda göz önünde bulunuruluyor. Ekonomik durumlar hesaplanarak hamleler yapıldı. Mesela Huntelar iyi oyuncudur ve Galatasaray da oynamasını istersiniz ama Shalke'ye kaç paraya geldiğini biliyormusunuz. Birde Galatasaray talip olmasıyla anadolu takımlarının talip olması arasında çok var. Bakıyorsunuz Akhisar Belediye Niasse gibi oyuncuyu 400.000 Euro'ya mal ederek alabilir ama Gs almak isterse fiyatlar hemen farklılaşıyor.

Hayrovic konusunu şimdi bakarakda değerlendirebilirsiniz. Bence çok büyük bir kayıp diyemeyiz. W.Bremen takımınada çok istenerek gitti orada da aynı sıkıntıyı yaşadı. Bir oyuncuyu oynatarak ve şans vererek kazanabilirsiniz.

Galatasaray'ın düşüşünde psikolojik etkenler çok önemli. Bizim kamoyunun stada gelenler,seyirciler,gazeteden okuyanlar,akşam yorumlayanlar,yabancılar bile etkileniyor. Her maçın sonunda y ayerin dibine giriyorsun yada yukarılara çıkıyorsun.

Kaan Ayhan'ı ben açık söylemek gerekirse çok beğenmiyorum. Almanya da çok sayıda oyuncu potansiyeli var ama bizim standartlarımızda olmadığını düşünüyorum.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!