comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli bilmecesi

29 Ekim 2014, Çarşamba 13:03

G.Saray'ın en fazla eleştirilen iki ismi haline gelen Goran Pandev ile Blerim Dzemaili'nin transferleriyle ilgili çok çarpıcı iddialar ortaya çıktı.

Prandelli'nin Ünal Aysal'la yaptığı ilk toplantıda dünyada 4-4-2 veya 4-3-3 gibi sistemlerine sonuna gelindiğini, kendisinin G.Saray'ı 3-5-2 sistemi ile oynatacağını söylediği ileri sürüldü.
 
Buna göre İtalyan teknik adam öncelikle sol stoper ve ikinci forvet istedi sonra uygun olunması durumunda bir de orta sahaya takviye talep etti. Sol stoper için İtalya'dan dört (Ogbonna, Roncaglia, Paletta ve Jesus) isim verdi. Yönetim ise alamayacağını bile bile Balanta ve Doria ile vakit kaybetti. Sonuçda G.Saray sezona sol stoper bulamadığı için 4'lü savunma düzeni ile başlamak zorunda kaldı.
 
Ardından İtalyan teknik adam aralarında, Quagliareklla, Giovinco, Ibarbo, Cassano, Osvaldo gibi isimlerin bulunduğu 12 kişilik bir ikinci forvet listesi sundu. Bu listede Pandev, 9'uncu sıradaydı. Yönetim bonservisi olmadığı için Makedon oyuncuyu aldı.
 
DZEMAILI, "KURBAN PAZARLIĞI" İLE ALINDI
 
Asıl bomba ise Blerim Dzemaili'de yaşandı. Ali Güven, transfer işlerinin peşinde koşarken Napoli yöneticileri ile Gökhan İnler ve Pandev için görüşmeler devam ediyordu. İtalyanlar, "Pandev'i ikna edin alın" deyince İtalya'da bulunan Cenk Ergün, "Gökhan'ı da istiyoruz" dedi.
 
Bunun üzerine İtalyanlar, "Gökhan olmaz ama Dzemaili'yi verelim" dedi. "Kurban pazarlığı" gibi yaplan pazarlık sonrasında Dzemaili'yi, Prandelli bir anda kucağında buldu. Aysal'ın Dzemaili müjdesi ise daha da ilginçti. "İstediğin forvet ve orta saha oyuncusu tamam" oldu.
 
Öte yandan Prandelli'den transfer listesi istendiği, İtalyan teknik adamın; genç, hedefi olan futbolcular istediği bildirildi. Prandelli'nin bu raporu hem sözlü, hem de yazılı olarak bizzat Ünal Aysal'a verdiği bildirildi. Prandelli'nin listesinden hiç oyuncu alınamıdığı, Prandelli'nin bu yüzden Pandev ve Dzemaili transferlerine son ana kadar müdahil olmadığı öğrenildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!