comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli'yi bekleyen sürprizler

28 Ekim 2014, Salı 12:52

Galatasaray yönetimi alınan kötü sonuçların ardından Cesare Prandelli'yi istifaya sürüklemek için çok farklı bir yol buldu.

Galatasaray camiası Cesare Prandelli'nin tazminat hesaplarının peşine düşerken İtalyan teknik adam için ödenecek olan verginin de kulüp tarafından ödeneceği ortaya çıktı.
 
2 milyon 450 bin euro'su garanti para 500 bin euro'su ise "imaj hakkı" toplam 2 milyon 950 bin euro İtalyan teknik adama ödeme yapmak zorunda olan Galatasaray yönetimi, 2 milyon 450 bin euro'luk garanti paradan doğan bu yılın 1 milyon 150 bin euro'luk yüzde 45'lik vergiyi ise ödemek zorunda. Prandelli ile sözleşme yapılırken bu şartların kabul edildiği ve İtalyan teknik adamın sözleşmesine bu maddenin konulduğu bildirildi.
 
PRANDELLI DEĞİL DE KİM?
 
Galatasaray yönetimi alınan kötü sonuçların ardından Cesare Prandelli'yi istifaya sürüklemek için çok farklı bir yol buldu.
 
Yönetim, Prandelli'nin sağ kolu olan yardımcısı Gabriele Pin'in görevine son vererek yerine Uğur Tütüneker veya Hikmet Karaman'ı yardımcı antrenör olarak getirmeye karar verdi. Prandelli'nin sağ kolu olan Pin'in görevden alınması üzerine daha fazla görevine devam etmeyeceği ve bu sayede istifa edeceği iddiaları ise gündeme geldi.

PRANDELLI'Yİ BEKLEYEN SÜRPRİZ
 
Galatasaray'da bazı kongre üyeleri, Ünal Aysal döneminde sözleşmesine yıllık 500 bin euro'dan iki yıl için 1 milyon euro "imaj hakkı" maddesi konulan Cesare Prandelli'ye dava açmaya hazırlanıyor.
 
Prandelli'nin saha içi ve saha dışındaki davranışlarının yanı sıra, basın toplantılarında söylediği sözler ve sahada alınan sonuçları mahkemeye delil olarak sunmaya hazırlanan kongre üyeleri mahkemede İtalyan teknik adamın Galatasaray'ın imajını zedelediğini iddia edecekler.
 
Bu konuda hukukçularla temas halinde olan Galatasaraylı kongre üyeleri dava açmaları durumunda olumlu sonuç alabileceklerine kanaat getirirlerse en azından Prandelli'nin sözleşmesinde yer alan "imaj hakkı" rakamından kurtulmaya çalışacaklar.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!