comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da futbolcular isyan etti! Prandelli...

28 Ekim 2014, Salı 09:33

Galatasaray'daki çöküşün perde arkasında Cesare Prandelli ile futbolcuların idman programları hakkındaki görüş ayrılığı yatıyor...

Sarı-kırmızılı futbolcular, sezon başından beri İtalyan teknik adamın yaptırdığı ağır idmanlarda top oynamayı unuttuklarını ve sürekli olarak kondisyon çalışması nedeniyle bütün takımın sürantrene olduğunu öne sürdü.

Prandelli'nin 'güçsüz' bulduğu oyuncular için hazırladığı idman programlarında top ile yapılan çalışmaların azlığı İtalyan hocayla takımının arasında çözülemeyen problem olarak kaldı.
 
Futbolcular "Maraton koşacak kadar kondisyona sahibiz ama hafta içindeki ağır idmanlardan sonra sahada dökülüyoruz. Bizim gibi bir takımın topu koşturması lazım. Prandelli ise sezon başından beri bizi koşturuyor" derken, İtalyan teknik adam bu yönde kendisine iletilen şikayetlere karşılık "Benim yöntemim bu" yanıtını verdi.
 
MELO DA İTİRAF ETTİ

Özelikle yerli oyuncuların kondisyon ağırlıklı idmanlardan şikayetçi olması önceki gün Melo'nun yaptığı açıklamalarla da doğrulandı. Prandelli'ye sahip çıkan ve "Sahada oynayan da suçlu da biziz. Top rakipteyken basmıyoruz" diyen Brezilyalı, "Çok çalışmalıyız" cümlesini üç kere tekrarlayarak takım içinde bu idman programına karşı çıkan isimlere mesaj yolladı.
 
SÜRANTRENE NEDİR?

Sürantrene, gereğinden fazla antrenman yapıp antrenmanın olumlu etkilerinin yitirilmesini ve antrenmanın yıkıcı olmaya başlamasını ifade ediyor. Oyuncunun antrenman seviyesine göre yüksek yoğunlukta çalışma yapması veya antrenman birimleri arasında yeterli dinlenmeyi imkansız kılacak ölçüde çalışmanın miktarını artırması. Bu durum önce performans tıkanıklığına ardından ise performans düşüşüne yol açıyor.
 
YEDİ AYLIĞINA HOCA ARIYOR!

Prandelli ile yolun sonuna gelen Galatasaray, yeni teknik adam arayışına sabah erken saatlerde başladı. Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst, önce Mustafa Denizli ile masaya oturdu. Ne var ki, "Mayıs ayına kadar göreve geldik. Uzun vadeli imza atamayız" sözü üzerine Denizli, teklife 'hayır' dedi.
 
Kulislerde Prandelli ile yolları ayırmak için mazbatasını almayı bekleyen başkan Yarsuvat'ın sezon sonuna kadar takımı Bülent Ünder'e teslim edeceği konuşuluyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!