comScore

Galatasaray Galatasaray

"Cesare'ın odasına bir bıçak bırakın"

27 Ekim 2014, Pazartesi 11:54

Serdar Ali Çelikler, Galatasaray'ın Başakşehir'e 4-0 yenilmesi sonrası yazdığı değerlendirmesinde Prandelli'nin onurlu bir şekilde istifa etmesini önerdi.

Habertürk gazetesi köşe yazarı Serdar Ali Çelikler, Galatasaray'ın Başakşehir'e 4-0 yenilmesi sonrası yazdığı değerlendirmesinde Prandelli'nin onurlu bir şekilde istifa etmesini ilginç bir örnekle anlattı.

İşte Serdar Ali Çelikler'in yazısı;
 
"Roma İmparatorluğu'nda başarısız olan; ya da Cesar'a ihanet eden soylular ya da komutanlar, idama mahkum edilir ama kendilerine ‘onurlu ölüm' şansı verilirdi. Odalarına ya da kapatıldıkları hücrelerine bir bıçak bırakılır ve idamdan önce ‘gerekeni' yapması beklenirdi. Eğer komutan, intihar ederse onurlu bir şekilde anılır ve ailesine bakılırdı. Cesare Prandelli de kovulmayı beklemeden onurlu bir şekilde bugün istifa etmeli.
 
İtiraf etmeliyim, Prandelli'nin bu kadar başarısız olacağını, bu denli yetersiz kalacağını hiç tahmin etmemiştim. Genel olarak dünyada, portföylerinde en çok taktik plan olan hocalar İtalyanlardır. İtalya'da her hafta 2 gün, rakibe özel idman yapılır. 0-0'a-1-0'a-0-1'e göre ayrı ayrı taktikler çalışılır. Dolayısıyla milli seçici pozisyonuna kadar gelmiş bir hocanın da taktik bilgisini yansıtacağını bekliyordum. Tamamen yanılmışım. Prandelli'nin G.Saray'ında ne bir taktik farklılık ne stratejik plan, ne de fizik özellik göremiyoruz. Rakip analizi deseniz tam skandal.
 
Öte yandan G.Saray'ın kadro kalitesi, kadro yapısı gerçekten tartışılmalı. ”Bu kadro ortalama 100 değil; 130 km koşsa da; yeni hoca en doğru işleri yapsa da ‘Zafer'e ulaşmak çok ama çok zor. Bir kere bu takımın bek oyuncusu yok. Telles de Tarık da Veysel de Sabri de A ya da B sınıfı değil. Bana göre sadece 1 adet B sınıfı stoperi var.
 
Orta saha ise Melo dışında değişmeli. Artık ‘pas oyuncusu' devri bitti. Driplingçi- top taşıyabilen, box to box orta saha oyuncusu da yok takımın. Emre Çolak, ocak transferine kadar ‘idare edebilir.' Ayrıca Bruma ne olursa olsun sabit 11 oyuncusu olmalı. Sadece sağa-sola pas atan Selçuk ile sadece savunma arkasında top bekleyen Burak ile, topla auta çıkan Olcan ile C sınıfı Yasin ile G.Saray çok zor maç kazanır.
 
Evet, hoca değişmeli ama takımın ciddi kalite ve sınıf oyuncu sorunu da var. Her iki konu da Sayın Duygun Yarsuvat'ın yeni yönetiminin konusu. Allah yardımcıları olsun.

SÜKSELİ GALİBİYET
Büyükşehir'i çalıştırdığı dönemde F.Bahçe ve Beşiktaş'ı sürekli yenen ama G.Saray'a sadece 1 galibiyeti bulunduğu için eleştirilen Abdullah Avcı sükseli bir galibiyete imza attı.

DRİPLİNGÇİ KANAT FARKI
Visca ve Doka kanatlardan aktılar, hep doğru yere topu çıkarttılar ve orta alanda sadece pas yapmayan, golü arayan, boş koşularla ceza alanına akan Mossoro'ya 2 gol attırdılar. Pas oyunu bitti, pas oyuncusu da. Top taşıyabilen, çabuk, driplingçi oyuncu zamanı. G.Saray'ın yok, Başakşehir'in vardı."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!