comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli'nin o açıklamalarının sebebi belli oldu

26 Ekim 2014, Pazar 13:54

Galatasaray'da Cesare Prandelli'nin 4. yıldız konusunda neden o açıklamaları yaptığı ortaya çıktı.
 

Galatasaray'da Cesare Prandelli'nin şu anda takımın en pahalı ismi olduğu ortaya çıktı. Futbolda "Fatih Terim" yasası olarak bilinen ve futbolcular yüzde 15 vergi öderken teknik direktörlerin yüzde 45 vergi ödediği ortamda 2 milyon 450 bin euro garanti para, 500 bin euro da imaj hakkı anlaşması bulunan Prandelli için Galatasaray'ın devlete 1 milyon 200 bin euro civarında bir vergi ödeyeceği bildirildi.
 
İtalyan teknik adamın, futbolcuların olduğu gibi vergisini de kulüp tarafından ödenmesi durumunda Galatasaray'ın teklifini kabul ettiği bildirildi. Prandelli, vergi olarak sadece "imaj hakkı" olarak kendisine verilecek olan 500 bin euro'nun vergisini devlete ödeyecek. Bu rakam da 1 milyon euro'nun altında olduğu için yüzde 18 olarak İtalyan teknik adam tarafından ödenecek. Yani Galatasaray 2 milyon 450 bin euro garanti para, 1 milyon 200 bin euro vergi ve 500 bin euro da "imaj hakkı" olmak üzere Prandelli için 4 milyon 150 bin euro ödeme yapıyor.
 
NEDEN 4. YILDIZ?
 
Öte yandan Galatasaray'da Cesare Prandelli her fırsatta, "buraya 4'üncü yıldız için geldim" derken asıl nedenin Ünal Aysal olduğu ortaya çıktı.
 
Cesare Prandelli'nin, Galatasaray'ın maç kasetlerini izledikten sonra Aysal'a detaylı bir maliyet raporu sunduğu ve gelecek ile gidecek futbolcular için 50 milyon euro'ya yakın bir tablo çıkardığı bildirildi. Bunun üzerine Aysal'ın, Prandelli'ye, "Şu anda mali fair-play'e uymamız gerek. İlk 6 ayda transfer bekleme" dediği bunun üzerine de Prandelli'nin, "takım şu haliyle Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamaz" deyince de Aysal'ın, "Zaten orada hep bir yere kadar gidilebiliyor. Sen Avrupa'yı boşver. En az maliyetle bu takımı Türkiye'de şampiyon yapabilir misin?" cevabını verdiği bildirildi. Bunun üzerine Prandelli, "Küçük takviyelerle evet" dedi. Aysal da, Prandelli'ye, "Senden tek istediğim 4'üncü yıldız. Avrupa çok da önemli değil" dediği için İtalyan teknik adamın göreve başladığı bildirildi.
 
VİDEO ANALİZ TEPKİSİ
 
Galatasaray'da Cesare Prandelli ile oyuncular arasında devam eden video analiz toplantıları sıkıntısı her geçen biraz daha büyüyor. Ünal Aysal döneminde futbolcular bu toplantılara itiraz edince İtalyan teknik adam da bu sıkıntısını Başkan Ünal'la paylaşmış hatta oyuncuları Başkan'a şikayet etmişti. O günden sonra analizler ile ilgili sıkıntı devam etse de ilk başlarda 30 dakika ile başlayan bu toplantıların 2.5 hatta 3 saati bulması sıkıntıyı gündeme getirdi.
 
Fenerbahçe maçından önce en az iki video analiz toplantısının 3 saat sürdüğü ve İtalyan teknik adamın bu toplantılarda Fenerbahçeli oyuncularla ilk kez karşılaşacakmış gibi Galatasaraylı oyunculara yıllardır rakibi olan Fenerbahçe'yi anlatması tepkilere yol açmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!