comScore

Galatasaray Galatasaray

Duygun Yarsuvat'ı tanıyalım

25 Ekim 2014, Cumartesi 21:56

Galatasaray kulübünün 35. başkanı Duygun Yarsuvat'ı yakından tanıyalım.

Duygun Yarsuvat; 1937 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Çalışmalarını 1967 yılında Amerika Columbia Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Mastırı, 1978 yılında da İsviçre'de Cenevre Uluslararası Çalışma Örgütü kapsamında sürdürdü. Prof. Dr .Duygun Yarsuvat, kulüpte daha önce divan kurulu başkanlığı ile iki dönem üst üste Galatasaraylılar Derneği Başkanlığı görevini yürüttü.
 
Galatasaray Kulübü Başkan adayı Duygun Yarsuvat, başkan seçilmesi halinde teknik heyet ve sporcularda değişiklik yapmayacaklarını söylemişti.
 
Türk Telekom Arena Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Duygun Yarsuvat, teknik direktör Cesare Prandelli ve teknik heyette bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini vurgulayarak, “Biz bu yıl şampiyon olup 4. yıldızı almak için uğraşacağız. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Sporcu ve teknik heyette bir değişiklik düşünmüyoruz. Hocamız bu sezon başında geldi. İki aylık sürede bir takımı tanıması lazım. Bu süre yeterli midir? Yabancı futbolcuları tanıması, Türk futbolcularını tanıması elbette zaman alacaktır. Bir hocanın daha ülkeyi ve takımı tanımadan hemen iyi gitmesini istemek olmaz. Onun biraz zamana ihtiyacı var. Basının da yapmış olduğu haberlerde dikkatli olması lazım. Zamanında Alman köylüsü diye gönderdiğimiz hocalar Alman Milli Takımı ile 2014 Dünya Kupası'nda Şampiyonu oldular” diye konuşmuştu.
 
Duygun Yarsuvat, dün gece Point Otel'de üyelerle bir araya gelmişti. Yarsuvat, kulübün bir kaos döneminden geçtiğini belirterek, şöyle konuşmuştu:
 
“Sizler de bunu söylüyorsunuz. Müstafi bir başkanın iki kere denediği yöntem sonucu Galatasaray tüzüğünün ilkelerini ortadan kaldırırcasına başkanlığı bırakıp gittiğine şahit oldum. Gelenekleri bir kere kırarsanız, bu böyle devam eder. 210 gün başkanlık yapacağım dedim. Bunu tüzük diyor. Yapacağım ilk şey kurallara saygıyı öğretmek, ikincisi ise bu bayrağı almak için Galatasaraylılar'a zaman tanımak. 2015'in mayıs ayının ikinci yarısında yapılması gereken seçimde birden fazla aday çıkacaktır. Baskın bir seçime yer vermemek gerekir. Baskın seçim bir kere yapıldı başarılı olmadı. İkinci kere olduğu için başkan bir daha seçime girmedi”
 
Yarsuvat, göreve gelmeleri halinde ilk işlerinin mali denetim olacağını ve bunların Galatasaraylılar'ın bilgisine sunulacağını belirtmiş ve  “Böylece nereden geldiğimizi ve nereye gidebileceğimizi göreceğiz. En iyi yalan gerçektir. Kasayı açtığımızda içinin boş olduğunu göreceğiz” demişti.
 
Duygun Yarsuvat'ın vaatleri
- Kulübü mali darboğazdan kurtarmak
- Türk Telekom Arena'nın hukuki sorunlarını çözmek
- Galatasaray Adası'nı Galatasaray'ın yapmak
- Bir sonraki seçim için sağlıklı bir ortam yaratmak
- Camia içinde huzuru ve barışı tesis etmek
 
Yönetim yapılanması
Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'ın belki de en önemli kozu, yönetim listesinde yer almamasına rağmen Ali Dürüst olacak. Sportif AŞ, Dürüst'e bağlanacak. Ali Dürüst adeta gölge başkan gibi çalışacak. Prof. Dr. Hamdi Yasaman yönetimin ağabeyi olacak. Dursun Aydın Özbek de yönetimin bir diğer önemli ismi. Yasaman ve Özbek'in 2. başkanlık ile başkan yardımcılığı görevlerini paylaşmaları bekleniyor. Abdürrahim Albayrak ise eskiden olduğu gibi yine Florya'da yatıp kalkacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!