comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da derin operasyon!

24 Ekim 2014, Cuma 13:22

Galatasaray'da yeni başkanları en çok zorlayacak mali tablo olacak. Bunu düzeltmek için ise futbol takımında oldukça radikal kararlar alınacak.

Galatasaray'da Alp Yalman'da, Duygun Yarsuvat'ta başkan olursa ilk yapacakları mali tabloyu düzeltmek olacak. Bunu düzeltmek için de futbol takımındaki yüksek maliyeti düşürmek zorundalar. İlk etapta; elde kalan Engin, Yiğit, Eboue'den kurtulmaya çalışılacak. Fakat bu 3 oyuncudan kurtulmak için gereken rakam 3 milyon euro civarında. Çünkü kadro dışı bırakılan isimler sezon sonuna kadar olan alacaklarını garanti altına almadan bir yere gitmeyi düşünmüyor.
 
İkinci etapta ise; Amrabat, Dany, Ontivero, Oğuzhan, Sercan ve Salih Dursun'un kiralık olarak anlaşmaları bulunduğu takımlara bonservisleri verilmeye çalışılacak. Fakat hali hazırda bu 6 oyuncunun da forma giydikleri takımlardaki maaşlarının bir kısmı Galatasaray yönetimi tarafından ödeniyor. Galatasaray'ın yeni başkanı bu 6 oyuncuyu Amrabat'tan gelecek bir kısım bonservis bedeli ile hasarsız atlatıp "0" sıkıntı ile çözmeye çalışacak.
 
Asıl büyük sıkıntı ise Ünal Aysal'ın, sözleşmelerini sezon başında akıl almaz şartlarda yenilediği Muslera, Semih, Emre, Selçuk, Yekta ve Burak'ta yaşanacak. Yeni gelen iki başkan da bu futbolculardan indirim isteyecek. Yeni yönetim ayrıca Melo, Hamit, Olcan, Yasin, Pandev ve Dzemaili'den de feda demelerini isteyecek. Yeni gelecek başkan elinde para edebilecek üç oyuncu Semih, Bruma ve Alex Telles'i ise en yüksek parayı veren takıma satacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!