comScore

Galatasaray Galatasaray

Kimin parasını saçıyorlar?

21 Ekim 2014, Salı 18:31

Çok değil, daha 1 ay önce futbolu özlediğini söylüyordu Engin Baytar. Bu görüntüler "alın terine saygısızlıktır!" Barbaros Yıldızlı'nın yazısı. 

Galatasaray'da Roberto Mancini'nin ayrılmasından sonra Cesare Prandelli'nin göreve gelişiyle kadro dışı bırakılan Engin Baytar ve Yiğit Gökoğlan'ın instagram'dan paylaştıkları video haklı olarak büyük tepki oldu. Genel kesim bu iki futbolcunun sadece saçtıkları para üzerinden yorum yaparak adeta nefret kustular ve haklılar da. Fakat olayın başka bir boyutu daha var. Çok değil, daha 1 ay önce Beyaz TV'ye röportaj veren Engin Baytar bakın neler demişti?

"Engin Baytar'ın 1 ay önce Beyaz TV'ye verdiği röportaj:"
 
NİYE KADRO DIŞI KALDIM BİLMİYORUM!
 
Yani niye kadro dışı kaldık bu cevabı ben de veremem. Bize hiçbir şey söylenmedi. Neden söylenmedi. Yönetimin yeni gelen hocanın vermiş olduğu bir karar. Biz de saygı duymak zorundayız. Tabii ki nedenini bilsek bizim için de güzel olurdu. Kafamızdaki belirli soru işaretleri kalkardı. "

PRANDELLİ KEŞKE ŞANS VERSEYDİ...
 
Kötü bir şey. Biz de isterdik kampa gidelim bizi görsün. Gerçekten aklımızda kadro dışı kalacağımız gelmemişti. Ben de isterdim kampa gidip çalışalım çabalayalım. 4 duvar arasında neler konuşuldu edildi onu bilemezsiniz.
 
BAZI ŞEYLER ZORUMA GİDİYOR!
 
Elbette ki bazı şeyler zoruna gidiyor. Sabır sabır sabır. Bizim tek gücümüz birbirimizle konuşup motive edip. Sabri, Eboue ve Yiğit. A2 takımdaki çocuklar olsun. Allahın var olduğuna inanan bir milletiz. Sabredicez. Herşeyin ilacı sabırdır. Allah bir yerde bize kapı açacak, yüzümüzü güldürecek.
 
Şimdi soruyorum...
 
O gün röportajı izleyen birçok Galatasaray taraftarı Engin Baytar'ın, Fatih Terim zamanında G.Saray'da az olan emeğine bile saygı gösterdiği için futbolcunun düştüğü duruma üzüldü. Neden? Çünkü Engin Baytar kendini o kadar acınacak hale getirdi ki, tek suçlu olarak da Galatasaray yönetimini gösterdi. Peki hep mi yönetim suçlu? Gençlerbirliği'nde kadro dışı bırakıldı. Eskişehir'e kiralık gitti, olay adam oldu. Trabzon'a gitti, olay oldu. Galatasaray'a geldi, yine kadro dışı... 4 kulüpte de hep mi yönetim suçlu? Ünal Aysal yakın zamanda "Engin Baytar takım oyuncusu olmadığını gösterdi" diyerek aslında kibar bir söylemde bulundu. Zira paylaşılan bu video daha ağırını hak ediyor?
 
Alın terine saygısızlıktır bu!
 
3 gün içinde Fenerbahçe ve Dortmund maçlarına gitmek isteyen bir taraftar, en ucuz biletlerden alsa dahi 230 TL sadece bilet parasına ödedi. Buna yol ve yemek dahil değil. Yani Engin Baytar ve Yiğit Gökoğlan arabanın içinde banknotları saçıp bunu videoya alırken, Galatasaray taraftarı asgari ücretin 891 lira olduğu bir ülkede 3 günde 230 TL'yi gözden çıkarıyor. Dahası, takımlarına destek olabilmek için ulaşımda büyük sıkıntı çekiyorlar. Dortmund maçı öncesi sanayi mahallesinden aktarma yapılan yer halen inşaat halinde. Son derbi maçta metro çalışmadı. Dortmund maçında da metro yok. Taraftar, Galatasaray aşkı için bu eziyeti çekerken, yattıkları yerden Galatasaray'dan aldıkları parayı hiç umursamadan saçıp ve bunu da video haline getiren iki futbolcunun kime, kimlere ihanet ettikleri ortada. Üstelik daha 1 ay önce televizyona çıkıp "futbolu özlediği" masalını sıkan Engin Baytar'ın kime ihanet, neye saygısızlık ettiği ortada. 
 
Engin Baytar ve Galatasaray'a zerre emeği olmayan Yiğit Gökoğlan'ın saçtıkları o paralar, aslında 3 günde 2 maça gitmek için asgari ücretin 891 lira olduğu bir ülkede 230 TL'yi gözden çıkaran, alın teriyle kazandıkları parayı hiç düşünmeden Galatasaray'a feda eden gerçek taraftarlarındır. Onlar bu kadar cefayı çekerken, Engin Baytar ve Yiğit sahaya çıkmadan Galatasaray'dan yılda kazandıkları 1 milyon doların sefasını sürüyor.

"Sabredeceğiz, Allah başka bir kapıyı açar" şeklinde fakir edebiyatı yapan  Engin Baytar, bu ülkede kimlerin ne zorluklarla para kazandığını hiç düşünmeden sahaya çıkmadığı halde hesabına yatırılan parayı "alay eder gibi" reklam ederken acaba neler düşündü? Kaldı ki, şu videoyu paylaşan futbolcuların neden kadro dışı kaldıklarını tahmin etmek de çok zor olmasa gerek. 

Haber: Barbaros Yıldızlı

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!