comScore

Galatasaray Galatasaray

Aysal'dan Terim'e Kaka golü!

21 Ekim 2014, Salı 11:46

Galatasaray'da zamanında Kaka transferine daha çok sıcak bakan Terim'e rağmen Sneijder'i alan Ünal Aysal, verdiği kararla haklı çıktı.

2012-13 sezonun devre arasında Ünal Aysal, Wesley Sneijder'i transfer etmek isterken Fatih Terim düzenlediği basın toplantısında, "Kaka'yı tercih ederim" demişti. Aysal'ın aldırdığı Sneijder şu anda Galatasaray'ın yıldızı, Kaka'nın bonservisi ise MLS takımlarından Orlando City'de kiralık olarak ise Sao Paulo'da forma giyiyor.
 
Sneijder'in Galatasaray'a geldiği ilk sezonda Kaka, koca bir ikinci yarı boyunca Real Madrid'de La Liga'da sadece 1 maçta 90 dakika forma giyerken 5 maçta kadroya bile alınmadı. Geçen sezona da Real Madrid formasıyla başladı. 3 maçta kadroya giremeyince Milan'a gönderildi. 2-2'lik Torina maçında daha ilk maçında sakatlandı. 4 hafta forma giyemedi. 2 maç forma giyemediği sezon boyunca 30 maç oynadı. 7 gol ve 6 asist yaptı. Milan'la Şampiyonlar Ligi'nde 8 maçın 6'sında oynadı 2 gol atabildi. Milan tarihinin en kötü sezonunu yaşayınca sözleşmesi feshedildi. Kaka bunun üzerine ABD Ligi takımlarından Orlando City'yle anlaştı. MLS Ligi başlayana kadar futbola başladığı Sao Paulo'ya kiralandı. Burada 9 maç oynadı 4 maçta kadroya bile giremedi. Sadece 1 gol attı. Kaka, Copa Sudamericano'da ise 4 maçın ancak 1'inde forma giyebildi.
Sneijder bu dönemde Hollanda Milli Takımı'yla Dünya Kupası oynadı, yarı final gördü. Kaka ise Brezilya Milli Takımı'nın yanına bile yaklaşamadı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!