comScore

Galatasaray Galatasaray

Sneijder'den Prandelli'ye tepki!

19 Ekim 2014, Pazar 16:00

Wesley Sneijder, iki gol attığı Fenerbahçe derbisi sonrası açıklamalalarda bulundu. Hollandalı yıldız, Kuvvetimi harcadığım şey sağ beki kovalamak olamaz. Elimden geldiğince yapmaya çalıştım ama kuvvetimi başka alanlarda göstermem gerekiyor" dedi.

Attığı iki şık golle Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki Fenerbahçe derbisine damga vuran Galatasaray'ın Hollandalı yıldız oyuncusu Wesley Sneijder, sarı-lacivertli takımın deneyimli kalecisi Volkan Demirel'i doğru zamanlarda cezalandırdığını söyledi.
 
Türk Telekom Arena'da oynanan derbi maçın ardından GSTV'de canlı yayına katılan Sneijder, milli kaleci Volkan Demirel'in gole kadar zaman geçirmeye yönelik hareketler yaptığını savunarak, şunları kaydetti:
 
"Bir futbolcu topu aldığı ve topa dokunduğu zaman gol olup olmayacağını hisseder. İki şutta da vurmadan gol olacağını hissettim ve vurduktan sonra da gol olmadan kutlamaya başladım. Volkan, o dakikaya kadar zaman geçirmeye yönelik hareketler yapıyordu. Doğru zamanda doğru şekilde cezalandırdığımı düşünüyorum."
 
Derbi maçı hak eden tarafın kazandığını belirten Hollandalı futbolcu, "Zor bir maçtı ama iyi oynayan bir Galatasaray, güzel goller ve sonrasında gelen 3 puan vardı. Bütün arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Sonuna kadar mücadele ettiler. Bugün sahada galibiyeti hak eden tek bir takım vardı, o da 3 puanı aldı. Taraftarlarımıza da çok teşekkür etmek istiyorum. Bizi sonuna kadar desteklediler. Sayı anlamında düşmeler oldu ama ona rağmen çok iyi bir taraftar vardı" diye konuştu.
 
Futbolcuların milli takımlardan moralsiz döndüğünün hatırlatılarak, maça nasıl hazırlandıklarıyla ilgili bir soru üzerine Wesley Sneijder, "Bu tip maçlara hazırlanmak için ekstra bir motivasyona gerek yok. Biz hafta başından beri kesinlikle Fenerbahçe'yi yenmeye odaklanmıştık. Takımın kendine güveninin daha fazla olduğunu düşünüyorum. Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe galibiyetlerinden sonra takımın birbirine olan sevgisi, güveni ve inancı daha da arttı" ifadelerini kullandı.
 
"Yerim forvet arkası"
 
Hollandalı oyuncu, saha içinde rahat ettiği bölgenin forvet arkası olduğunu söyledi.
 
Değişik pozisyonlarda oynatıldığını dile getiren Sneijder, "Normalde yerim sol kanat değil. Geçen sene de o mevkide oynadım ama kendimi iyi hissettiğim yer forvet arkası. Kuvvetimi harcadığım şey sağ beki kovalamak olamaz. Elimden geldiğince yapmaya çalıştım ama kuvvetimi başka alanlarda göstermem gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Borussia Dortmund maçı
 
Sneijder, Fenerbahçe galibiyetinin takımın özgüvenini artırdığını anlatarak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Borussia Dortmund takımıyla yapacakları maça bakışlarının değiştiğini söyledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!