comScore

Galatasaray Galatasaray

Derbi öncesi sistem mi değişecek?

17 Ekim 2014, Cuma 21:37

Derbiye sayılı saatler kala Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Sneijder ile ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

FutbolArena Özel - Derbi öncesi yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlayan Cesare Prandelli, Wesley Sneijder'in çok kaliteli bir oyuncu olduğunu ve orta sahanın her yerinde oynayabileceğini söyledi.
 
Yarından sonraki günlerde Sneijder'i farklı bölgelerde oynatacağını söyleyen Prandelli, yıldız oyuncunun Milli maçta Messi'ye markaj uyguladığına vurgu yaptı.
 
Sneijder, Galatasaray formasıyla bugüne kadar sol kanat ve orta ofans bölgesi dışında farklı bir mevkide oynamadı. Fatih Terim döneminde genellikle forvet arkası oynayan 30 yaşındaki yıldız, Mancini döneminde ağırlıklı olarak sol kanat ve sol iç bölgelerinde oynadı.

Sistem yerinde durmadı
 
Cesare Prandelli'nin gelişiyle Galatasaray, sezonun ilk maçında Bursaspor'a karşı 4-2-3-1 şablonuyla saha çıkmış Sneijder sol kanatta görev almıştı. Bir sonraki maçta Cesare Prandelli 4-4-2 sistemiyle Eskişehirspor'a karşı oynamış Sneijder bu maçta forvet arkası olarak mücadele etmişti.Bir sonraki maçta yine 4-2-3-1 oynayan Galatasaray'da Sneijder sol kanatta oynamıştı.
 
Sistem arayışı içerisinde olan Prandelli, 5-3-2 sistemiyle çıktığı Sivasspor maçında Hollandalı yıldızı tekrar forvet arkasına koymuştu.
 
Prandelli'nin bahsettiği o maç!
 
Lionel Messi'yi marke etmesinden yola çıkarsak eğer Cesare Prandelli'nin aklında Sneijder'in savunmasından ve pres gücünden faydalanmak var.
Yarınki maçta böyle bir sürpriz olur mu bilinmez ancak Prandelli'nin bahsettiği Arjantin - Hollanda karşılaşmasında, Sneijder en çok benimsediği mevki olan forvet arkasında görev yapmıştı. 
 
İtalyan hocanın bahsettiği buysa eğer Sneijder'i alışık olduğumuz bölgede, yani sol kanat veya forvet arkasında görmeye devam edeceğiz. Hangi karakterde bir Sneijder olacak orası sürprizi de beraberinde getiriyor.
 
Cesare Prandelli derbide 4-2-3-1 şeklinde sahaya çıkabilir ancak görünen o ki İtalyan hoca bir sistem oturtabilmiş değil. Sürprizler yine su yüzüne çıkacak.

Haber: Orhun ALİCİKOĞLU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!