comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli derbi konusunda uyardı

17 Ekim 2014, Cuma 12:32

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisi için oyuncularına kritik uyarılarda bulundu.

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, futbolcularını Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynanacak derbiye hem fiziksel ve taktiksel hem de mental olarak hazırlamak için büyük uğraş veriyor. Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu, izleyerek analiz ettiği Fenerbahçe'nin oyun tarzını ve yapabileceklerine karşı alınacak önlemleri, rakibi yıkmanın yollarını futbolcularına ezberletmek için uğraş veriyor. Futbolcularına taktik provalarda neler yapmaları gerektiğini birer birer anlatan Prandelli, öğrencilerinden özellikle hücum organizasyonlarında yakaladıkları şansları iyi değerlendirmelerini istedi.
 
''GERİLİMDEN UZAK DURUN''
 
Derbi maçların atmosferinin önemli olduğunu ve yaşanabilecek gerilimin önüne geçilmesi G.Saray'ın İtalyan teknik direktörü Cesare Prandelli'nin bir numaralı önceliği oldu. Prandelli, futbolcularının içine girecekleri bir gerilimin oyun düzenlerini bozmasından endişe ediyor. İtalyan teknik adam futbolcularını sahada özellikle gerilimden ve tahrikten uzak durmaları konusunda sürekli olarak uyarıyor.

BURAK EN KÖTÜ DEK DEVRE OYNAYACAK

Milli takımlardan dönen futbolcularıyla takım olarak çalışma imkanı bulmalarıyla taktik provaların uygulamasına ağırlık veren G.Saray teknik direktörü Cesare Prandelli'yi düşündüren ise golcü futbolcu Burak Yılmaz'ın durumu. Sakatlığı nedeniyle milli takım kampından çıkarılan Burak'ın tedavisi olumlu geçerken golcü futbolcu maça yetiştirilmeye çalışılıyor. Prandelli'nin Burak'ı ilk 11'de oynatmasa bile Fenerbahçe derbisinin kadrosuna almak ve golcü futbolcudan en azından tek devre yararlanmak istediği öğrenildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!