comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli için varsa yoksa derbi

16 Ekim 2014, Perşembe 14:07

Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli, Cumartesi günü karşılaşacakları Fenerbahçe derbisiyle yatıp kalkıyor.

Galatasaray'da derbi hazırlıkları sürerken milli takımlara giden oyunculardan herhangi bir sakatlık haberi gelmemesine rağmen alınan mağlubiyetlerin "mental" olarak futbolcuları etkilemesi teknik direktör Cesare Prandelli'nin canını sıktı. Burak Yılmaz'ın milli takıma alınmamasına rağmen aldığı tepkiler, Selçuk İnan'ın Çek maçında yuhalanması ve Letonya maçında sahada yer almaması, Umut Bulut'un Letonya maçında kaçırdığı goller, Semih Kaya'nın tek stoper olduğu için yenen gollerde hatalı bulunması, Olcan Adın'ın iki maçta da forma giyememesi ve Hamit Altıntop'un aşırı gergin tavrı Prandelli'nin canını sıktı. A milli takıma değil de U-21'e çağrılan ve burada sakatlanan Bruma'nın yaşadığı sakatlık gerginliği, 2-0 kaybettikleri maçta kötü oynadığı için oyundan alınan Sneijder'in yaşadığı moral bozukluğu, Dzemaili'nin İsviçre Milli Takımı ile yaşadığı çöküntü ve Telles, Melo ile Chedjou'nun milli takıma bile davet edilmemesi İtalyan teknik adamın gerilimini artırdı.
 
PANDEV'E HAYAL KIRIKLIĞI SERZENİŞİ
 
Forvet hattını şekillendirmek için Burak Yılmaz'ın durumunu bekleyen Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli, savunmanın sağında Tarık Çamdal'ı solunda ise Hakan Balta ya da Telles'i tercih etmeyi planlıyor. İtalyan teknik adam savunmanın merkezinde Chedjou ve Semih ikilisinden Fenerbahçe derbisinde de vazgeçmeyecek. Orta alanda Sneijder, Felipe Melo'nun yeri garanti görülürken Prandelli'nin yaşadığı moral bozukluğuna rağmen Selçuk İnan'a şans vereceği bildirildi. diğer isimlerin derbiye kadar yapılacak antrenmanlarda belli olması bekleniyor. Burak Yılmaz'ın oynamaması durumunda Goran Pandev'e değil de Umut Bulut'a şans vermeyi düşünen Prandelli'nin Makedon oyuncudan hiç memnun olmadığı ve geldiği günden bu yana özel olarak ilgilendiği Pandev'e sürekli olarak kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söylediği bildirildi.
 
MELO'YU ÖRNEK GÖSTERİYOR
 
Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli, derbiye kadar oyuncularına Fenerbahçe'nin geçen yıl ve bu sezon oynadığı maçlardan hazırladığı analizleri de izlettirecek. İtalyan teknik adam, oyuncularını Fenerbahçe'ye geçen sezon Melo'nun oynadığı agresif futbolu örnek gösterirken, sertliğin topa olması konusunda uyarılarda bulundu. Sezonun geride kalan bölümünde temposuzluk nedeniyle eleştirilen Prandelli, Fenerbahçe derbisiyle bu duruma son vermek istiyor. Öğrencilerine "Fenerbahçe'yi yenebilmek için 90 dakika boyunca tüm gücümüzle mücadelemez etmemiz" gerekli diyen Prandelli, seçim sürecinden etkilenmemeleri için de uyarılarda bulundu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!