comScore

Galatasaray Galatasaray

Ünal Aysal'dan transfer itirafı (Video)

16 Ekim 2014, Perşembe 12:24

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, spor müdürleriyle sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

İşte Aysal'ın açıklamalarından satır başları;
 
* Bazı televizyon programları spor programları olmaktan çıktı magazin programı oldu. Ufak gerçeklerden büyük yanlışlar, yalanlar üretildi.
 
* Riva ve Galatasaray'daki varlık satışları vardı. Göreve geldikten sonra bana her türlü yetki verildi fakat sıkıntılı günlerimizde bile buraya dokunmadım. Galatasaray'ın tüm hasetlerinin üzerinde değişiklik yapmadan buraya getirdim ve yeni yönetim kuruluna teslim edeceğim. Bu borçlardan kurtulmak bizim görevimiz. Bununla ilgili projelendirme yaptım. Gayrimenkullerimizin bir çatı altında toplantıp bir havuzda toplanması. Bunları 2014 Nisan'da Genel Kurul'a izah ettim. Divan toplantılarında da bunu bir prje olarak sundum. Amaç borç yükünün hafiflemesi idi. Bu formülleri ürettim ama kabulü yönünde bu kadar başarılı olduğumu söyleyemem.
 
* AIG hisselerinin satılarak kulübün rahatlatılması oldu. 2002 senesindeki yönetim bana geldiler. AIG ile anlaşma yaptıklarını, 1 hafta içerisinde para ödemezsek 60 milyon dolarlık ödeme yapılması gerektiğini, ödeme yapılmazsa kulübün kontrolünün bu şirkete geçirileceği söylendi. Bu bana tuhaf geldi. Burada önemli olan para değildi. Bu hisse o zamanki yönetimin yanlış iaderesiyle (Faruk Süren dönemi) yönetimi birebir denetleyen bir hadiseydi. Önemli olan bu hisseyi alabilmekti. O zaman çıkarttım 23 milyon doları ödedim. Hisseleri üstüme aldım. Böyle bir sıkıntıdan kurtulmuş oldu kulüp.
 
* O zamanki yönetimlerde bulunmuş bir köşe yazarıı dostumun yardımıyla bu hisseleri satmaya çalıştık. Bu hisselere 23 milyon dolara alıcı buldum dediç Ben 37 milyon dolar olduğunu söyledim. Bunu genel piyasa rakamından sattık ve 37 milyon dolar para kazandık. Bu paranın tamamı kulübe gitti. Kulüp bu paranın 23 milyon dolarını bana ödedi. Avansları iade etti. Diğer yatırımcılar gibi bana ödeme yaptı. 5-6 milyon dolar ektra para aldı.
 
* Ben korktuğum için görevden ayrılmıyorum. Bulduğum çözümlere destek alamadığım için ayrılıyorum. Ben korkmuş olsaydım, 2011 yılında Galatasaray'a başkan olmazdım. Yanlış transferlerimiz de olmuştur. Her teknik adamın farklı talepleri vardı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!