comScore

Galatasaray Galatasaray

Duygun Yarsuvat: ''Bizim amacımız...''

15 Ekim 2014, Çarşamba 16:04

Galatasaray'ın aylık olağan divan toplantısında 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü seçimde yarışacak olan başkan adaylarından Duygun Yarsuat, divan üyelerinin huzuruna çıkıp bir konuşma yaptı.

"MİSYONUMUZ 4.YILDIZ VE SEÇİM"

"Biz bir misyonu devam ettirmek için bu göreve soyunduk. Bizim amacımız 210 günde 4. yıldız ve bir seçimdir. Niçin 210 gün? Galatasaray içindeki bu karışıklığın hukuka uygun davranılmadığı için oluştuğunu düşünüyorum. Tüzükdeki bazı hükümler yerine getirilmemiştir. Bu tüzüğü hep beraber yaptık ve kabul ettik. Niçin Mayıs ayında seçim yapılması gerektiğinin üzerinde ısrarla durduğumuzu ise olağan seçim toplantısı her 3 yılın Mayıs ayında yapılır. 92. maddede yer alan başkanın ayrılması halinde 6 aydan az süre kalmışsa aynı yönetim kurulu yürütür. 6 aydan daha fazla zaman varsa seçilecek olan yönetim kurulu yine normal seçim tarihine kadar işi yürütecektir. Bu sözlerim kabul görmedi ve sonuç ne oldu? Benim amacım tüzüğe uygun olarak bir seçimi gerçekleştirmektir. Bu seçim 2015 Mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleşecektir. Bunu yapmaz isek Galatasaray'da hukuki bir kaosun meydana geleceğini düşünmekteyim. Bu düzensizliğe mani olmak için göreve talip oldum. Galatasaray özgürlükçü bir toplumdur. Tevfik Fikret bu doktrinin felsefenin öncüsüdür. Seçim mutlaka çok adayla yapılmalıdır ve tek adayla yapılan seçim diktatör adaylığıdır. Birden fazla adayın seçime katılması gerektiğini düşündüm. Galatasaray'a yakışan da budur. Galatasaray'ın boşlukta kaldığını düşündüm. Gerek ben gerekse Alp Yalman bu amaçla seçime girdik. Buna baskın seçim diyorum. Eğer 210 günü geçersek bir takım fiili zorluklarla karşılaşırız. Gerçek Galatasaraylının yüreği Galatasaray sevgisi ile dolu olan kişinin Galatasaray'ı dava etmek hakkı yoktur. Galatasaray'ı dava edip, mahkemelere düşürenler bizim anladığımız Galatasaraylılığı idrak etmemiş kişilerdir.
 
Galatasaray'ın umdeleri vardır. Etik olmaktır, açık fikirli olmaktır, dayanışmadır. Saygıdır, sevgidir ve müessese ile kurumlara bağlı olmaktır. Galatasaray'daki parçalanmayı ikiye ayrılmayı önlemeye çalışıyoruz. Amacımız dayanışma. Yine Galatasaray'ı mali kriterlere uymayı ve sportif başarıyı sağlamayı amaçlıyoruz. 110. seneye giriyoruz, bunun kutlanması için her türlü çabayı ve başarıyı sağlamak istiyoruz. Bunu sağlamak için Galatasaray sevgisinin yanında, kulübün dünyadaki gelir payını artırmayı hedefliyoruz. Galatasaray sadece futbol kulübü değildir, spor kulübüdür. Tüm branşlarda faaliyet gösteren bir kurumuz. Mali yapılanma, yönetimde yapılanma ve mali yapıyı düzeltme en önemli unsurlardır.
 
Galatasaray'ın şu andaki mali yapısının hiç de iç açıcı olduğunu söyleyemeyiz. Bu Eylül ayındaki divan toplantısında da açıklandı. Bunun sebebi tüzüğe uyulmaması ve tek adamlık tavrıdır. Bunu sizle paylaşıp, bu konuda tecrübesi öne çıkmış arkadaşlarla biraraya geleceğiz. Galatasaray büyük bütçeli bir holdingdir. Galatasaray dünya kulübü olup, Avrupa'da rekabetçi bir hale gelmiştir. Sadece yönetim kurulu değil, yönetim kurulu dışındaki arkadaşlarımızla da çalışacağız. Bir aile birliği içinde çalışacağız. Bazı arkadaşlarla görüştüm ve bana yardımcı olacaklarını söylediler. Mali durum iç açıcı olmamakla beraber, yapılabilirliği, gücü, misyonu bu darboğazı geçmeye sahiptir. UEFA'nın kriterlerine uymak zorundayız. Önce bunu sağlayacağız, borç yükünü azaltmaktır. Kaynaklarımız kısıtlıdır, bu kaynakları çoğaltmamız gerekir. Öncelikle yapabiliriz, bunun bir takım yolları vardır. Spor kulübü spor faaliyetlerinden para kazanır. Başarı üretip, başarıyı para dönüştürebiliriz. Genç futbolcular üretip, bunu paraya çevirebiliriz genç sporcuya ihtiyacımız var. Bakın Arsenal'e, Barcelona'ya. Alt yapıya öncelik vermek zorundayız. Ali Sami Yen Stadı'nın 365 gün çalıştırılmasını sağlayacak bir düşünce, proje içindeyiz. Bunun içinde 365 gün açık olabilecek bir gurme restaurant ve 365 gün faaliyet gösterecek dükkanlar açmak. Stadı turizme açmak amacındayız. Muazzam bir yatırım ancak senede 50 gün kullanabiliyoruz. Ali Sami Yen'den mümkün olduğunca istifade etmeyi planlıyoruz. Galatasaray markasının yelpazesini geliştirmek istiyoruz. Bu tekstil ve başka ürünlerde gerçekleşecektir. Tanınmış markalarla birlikte Galatasaray markasını kullandırmak istiyorum. Bunları kısa sürede gerçekleştireceğimize eminim.
 
Galatasaray bir semtin adı değildir. Bir okulun, üniversitenin, bir kültür yuvasının icabına göre hareket etmemiz gerekir. Galatasaray'ın 110. Yıldönümü faaliyetlerinde birarada olup, bunu kullanmamız gerekir.
 
110. yılımızda, 2000 yılında kutlayamadığımız UEFA Kupasının kutlamalarını hayata geçirmeliyiz. O dönemde başarılı bir yönetim vardı ve o dönem başarıyı paraya çeviremedik. 110. yılın böyle olmaması için çalışacağız. Ali Sami Yen, Metin Oktay adına ödüller koyarak bunu tüm dünyaya duyurmalıyız. Eserler ve filmler yapılması ve kamuoyu ile paylaşacağımız faaliyetler olacaktır. Maalesef TT Arena'nın çatısı kapatılmamıştır. Kapatmayanlar Galatasaray'a zarar verdi ve Galatasaray Kulübü henüz stadın sahibi olamamıştır. Ortada davalar var ve bunu ortadan kaldırmak için girişimlerde bulunacağız. Biz bu yolu çizeceğiz ve bizden sonra gelen arkadaşlar bunu tamamlayacaktır. Bizim bir misyonumuzda bizden sonra gelenlerin devam ettireceği projeler oluşturacağız. Bizden sonra gelenlere seçime girmek isteyenler kişilere de fırsat vermiş olacağız. Galatasaray içinde çok yetenekli insanlar vardır. Galatasaray'ın üye yapısını da asla ve katiyetle değiştirmeyi düşünmüyoruz. Üye yapısı aynen devam edecek. Galatasaray'ın tüm sosyal tesisleri Galatasaraylılara aittir. Bu tesisler sahibine iade edilecek. İki tane palmiye ağacı diktim diye ben buraya sahibim diyemezler. Galatasaray Adası'nın ismi hiçbir şekilde Suadası değildir. Tüzüğümüz gayet açık seçik sosyal tesislerin üyelerimize tahsis edildiği yazmaktadır. Biz kime tahsis ettik. Yabancılar tesislerimizi kullanıyor.
 
Sportif başarı hepimizin beklediği bir durum. Yurt içinde ve dışında. Futbol seyircisi ile güzel. Boş tribünlere oynamak futbolcu için zulümdür. Tribünlerin dolması gerek. Yanlış bir manevra yapıldı. Bu manevradan vazgeçilmeli. Herhalde federasyonda bu konuda gerekli dikkatleri sarfediyor.
Futbolcunun en büyük korkusu baskıdır. Medyada çıkan yazılar arkadaşlarımızı etkilemektedir. Yapacağımız konuşmada futbolun oyun olduğunu söyleyeceğim. UEFA Şampiyonu olduğumuzda hep gülerek oynarlardı. Türkiye'nin en iyi sporcuları Galatasaray'da. Bu futbolcuları rahat bırakmak ve Florya'yı bir futbol cenneti haline getirmek istiyoruz.
Basketbol amatör spor olarak görülüyor ama orada büyük transfer ücretleri var. Kulübümüzün büyük bütçesi oraya gidiyor. Seyircimizi basketbol salonuna çekmek gerek. Bunun için yeni bir salona ihtiyacımız var. Bunu biz kısa sürede yapamayız ama bunun yolunu ve arsasını, sponsorunu bulmak için uğraşacağız. En önemli şey arsayı bulmaktır.
 
110. yıl amacıyla Arena'da bir Avrupa kulübü ile maç organize etmeliyiz. Sarı-kırmızının gururu ve başarısı için birleşmeliyiz. Adaylarımı size tanıtmak istiyorum.
 
Hamdi Yasaman, Dursun Aydın Özbek, Mehmet İpekdokuyan, Abdürrahim Albayrak, Mehmet Can Topsakal, Dr. Cem Kınay, İsmail Sarıkaya, Mete İkiz, Ahmet Akan, Ebru Köksal, Ceyda Gürcan, Hasan Murat Atay, Vural Aküzüm, Ali Yüce, Sevim Arda Üçer.
 
İşte sizlere çalışma arkadaşlarımızı tanıttım. Bunlar bizim aslanlarımız. Bu aslanlarımız kimseyi Galatasaray'ı savcılara şikayet etmez."
 
Başkan adaylarının konuşmasının ardından bazı divan üyeleri gündeme dair öneri ve eleştirilerde bulunan konuşma yaptılar.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!