comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte G.Saray'ın derbi planı

15 Ekim 2014, Çarşamba 12:42

İtalya'da stres atan Galatasaray terknik direktörü Cesare Prandelli, TT Arena'da oynanacak derbinin taktiğini kafasında oturttu.

Cesare Prandelli, Fenerbahçe'yi "hücum pres"le vurmayı planlıyor. Derbide ilk 30 dakikanın önemli olduğunun üzerinde duran İtalyan teknik adam maça hızlı ve baskılı başlayıp skor avantajını elde etmek istiyor. Oyuncularından özellikle rakip sahada pres yapmalarını isteyen Prandelli, kadroyu bu şekilde kuracak. Prandelli futbolcularına, birbirlerine yakın olup kısa mesafede oynamalarını anlatıyor. Saha içinde oyuncular arasındaki mesafeyi daraltmak isteyen tecrübeli teknik adam, derbiyi hücum baskısı ile kazanacaklarına inanıyor.

Fenerbahçe'nin bu özelliği korkutuyor
Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, Burak Yılmaz'ın sakatlık durumuna göre forvetteki seçeneklerini belirleyecek.

İtalyan teknik direktör; orta sahayı Melo, Selçuk ve Sneijder'e emanet edecek. Milli takımdan dönecek Olcan, Hamit, Dzemaili ve Bruma'nın performanslarını da yakından takip edecek. İtalyan teknik adamın savunma kurgusunu ise Tarık, Chedjou, Semih ve Telles'ten oluşturması bekleniyor. Ancak yabancı kuralından dolayı Hakan Balta'nın, Telles'in yerine sol bekte görev alma ihtimali bulunuyor. Prandelli'nin defans için bir başka seçeneği ise Veysel'i sağ bekte oynatıp Tarık Çamdal'a savunmanın solunda görev vermek. Galatasaray, özellikle hafta boyunca Fenerbahçe'nin hızlı hücumlarına engel olmak için savunmada alınacak önlemleri çalışacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!