comScore

Galatasaray Galatasaray

Derbi kaç ülkede yayınlanacak?

14 Ekim 2014, Salı 22:51

Türk futbolunun iki lokomotifi Galatasaray ve Fenerbahçe, Cumartesi günü kozlarını TT Arena'da paylaşacak.

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig'de haftasonu derbi heyecanı yaşanacak. Türkiye'nin en büyük taraftar kitlesine sahip iki takmı, Galatasaray ve Fenerbahçe Cumartesi günü karşılacak.

Asırlardan büyük tarihiyle Türk futbolunun en büyük mihenk taşları Fenerbahçe - Galatasaray derbisi, dünyanın en ateşli ve fanatizmin en üst noktası olan derbisi olarak görülüyor.
Peki Türk futbolunun en heyecanlı maçını, 'Dünya Derbisi'ni' dünyada kaç ülke naklen yayınlayacak? Hemen cevabını verelim. Cumartesi günü oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisini dünya genelinde sadece 1 ülke yayınlayacak. O da malumunuz biz...

Hiçbir yabancı yayın kuruluşu, hiçbir ülke bırakın Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın haklarını satın almayı, dünya derbisi olarak değer biçtiğimiz, futbolumuzun marka değerinin simgelerinden Galatasaray - Fenerbahçe derbisini yayınlamayı tercih etmedi.

Daha önce kaç ülke yayınladı?

321 milyon dolarlık Spor Toto Süper Lig'in hiç mi alıcısı olmadı? Elbette oldu. 2008 - 2009 sezonunda İspanya televizyonu maçlarımızı yayınladı. Bunda kuşkusuz İspanyol hoca Aragones ile İspanya gol kralı Guiza'nın Fenerbahçe'ye gelmesinin etkisi büyük oldu.

Spor Toto Süper Lig maçları daha önce Brezilya'da da yayınlandı. ESPN+ Brazil kanalı Fenerbahçe'nin oynadığı bazı maçları ve ligin önemli derbilerini ekranlara taşıdı.

İspanya ve Brezilya dışında Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya da zaman zaman Spor Toto Süper Lig maçlarını yayınladı.

Elbette yayıncı kuruluşun da iç poltikasına göre böyle bir karar aldığını düşünebiliriz. Ancak bizim 'Dünya Derbisi' dediğimiz maç dünyanın hiç umrunda değil...

İspanyol spor basını geçtiğimiz günlerde Türkiye Ligi'nin eskisi kadar ilgi görmediğini ve ligle ilgili çok küçük satırlarla bilgi verdiklerini açıklamıştı. Bakalım dünya derbimiz, İspanya basınında ne kadar ilgi görecek!

Haber: Orhun ALİCİKOĞLU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!