comScore

Galatasaray Galatasaray

Pelle'den Prandelli'ye olay sözler

14 Ekim 2014, Salı 12:58

İtalya'nın galibiyet golünü atan Pelle'den eski hocası Prandelli'ye gönderme...

Euro 2016 elemelerinde İtalya'nın Malta'yı tek golle yendiği maçın kahramanı Graziano Pelle, teknik direktör Cesare Prandelli'yi es geçmedi.

H grubundaki üçüncü maçını da kazanarak yoluna kayıpsız devam eden İtalya'da, 29 yaşındaki golcü futbolcu Graziano Pelle kariyerinde ilk kez A Milli takım formasını giydi.
 
23. dakikada korner sonrası oluşan karambolde topa dokunan son isim olan Pelle, ilk Milli maçını golle süsleyerek rüya bir başlangıç yaptı.
 
Yaz döneminde 8 Milyon Euro bedelle Feyenoord'dan Southampton renklerine bağlanan 1.94m boyundaki Pelle, bu sezon İngiltere Premier Lig'de 7 maça çıkarken 4 kez fileleri havalandırdı.
 
Feyenoord'da forma giydiği iki sezonda da takımının en skorer ismi olan Pelle, Malta maçı sonrasında Rai Sport'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
 
"Gerçekten çok mutluyum çünkü forvetlerin gol atması gerekir. Ancak daha fazlasını yapmam gerektiğini biliyorum.
 
Cesare Prandelli'nin kararını eleştirmek istemiyorum. İtalya'da Milli formayı giymeyi hak eden birçok forvet oyuncusunun olduğunu biliyorum. Ancak ben de Hollanda Eredivisie'de 50 gol attım ve birçoğu çok güzeldi. En azından dikkate alınmayı beklerdim."
 
Öte yandan, 2014 Dünya Kupası sonrası Prandelli'nin yerine göreve getirilen Antonio Conte, Azeglio Vicini'den (1987) sonra İtalya Milli takımının başındaki ilk 4 resmi maçını da kazanan ilk teknik direktör oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!