comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'ın derbideki en kritik yıldızı

14 Ekim 2014, Salı 09:24

Hafta sonu Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi ağırlayacak Galatasaray'ın en kritik oyuncusu Felipe Melo olacak.

Dev derbi öncesinde Galatasaray'ı ateşleyecek isimlerin başında "Pitbull" lakaplı Felipe Melo geliyor.

 

Felipe Melo, bu sezon oynadığı futbolla geçmiş yıllardan bu yana sürdüğü performansını devam ettiriyor. Galatasaray'a ilk olarak 2011-2012 sezonu başında gelen ve iki yıl art arda kiralık olarak görev yapan Melo, bu yıllarda kazanılan şampiyonluklarda büyük rol oynamıştı. 2013-2014 sezonu yaz transfer döneminde bonservisiyle birlikte Galatasaray'a kazandırılan Brezilyalı yıldız, Fatih Terim'in takımdan ayrılması sonrasında takımdan gönderileceği haberlerine aldırış etmemiş ve göreve gelen Mancini'nin de en güvendiği isimlerden olmayı başarmıştı.

İTALYANLAR'IN SADIK DOSTU

Mancini yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkan, Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada bitirerek bu sezon Devler Ligi'ne doğrudan katılan ve Ziraat Türkiye Kupası'nı 7 yıl aradan sonra kazanan Galatasaray'da bu 3 kulvarda sergilediği performansla akıllarda kalan isimlerden olan Felipe Melo, özellikle büyük maçlarda aldığı sorumluluklarla taraftarın büyük sevgisini kazanmış durumda.

Mancini'nin görevden ayrılması ve yine bir İtalyan çalıştırıcı olan Cesare Prandelli'ye takımın emanet edilmesi sonrasında Fiorentina'da birlikte çalışan Melo ve Prandelli Galatasaray'da da buluşmuş oldu. Felipe Melo'yu Fiorentina zamanında da oldukça beğenen Prandelli, tecrübeli orta saha oyuncusuna sahada farklı görevler vererek takıma faydalı olmasına yardımcı oluyor.

3-5-2'DE SAVUNMAYA ÇEKİLDİ

Takımı yaz döneminde devralan ve kamp dönemi boyunca farklı dizilişlerle takım üzerinde denemeler yapan Prandelli'nin son formülü 3-5-2 olmuştu. Türk Telekom Arana'daki Sivasspor maçına 3-5-2 sistemiyle çıkılmış ve Felipe Melo savunma 3'lüsünün ortasında görev almıştı. Arkasında iki defans oyuncusuyla oynamaya alışık olan Melo, arkaya yapılan koşulara tepki vermekte zorlanmış ancak Sivassporlu oyuncuların girdikleri pozisyonlarda Muslera başarılı olmuştu.

AŞI ARSENAL'E TUTMADI, SİSTEM DEĞİŞTİ

Sivasspor karşısında alınan galibiyet sonrası Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda karşılaştığı Arsenal karşısında da takımı 3-5-2 dizilişiyle sahaya süren Prandelli, Melo'ya yine Semih ile Chedjou'nun ortasında görev vermişti.

Arsenal'in atlet ve güçlü forveti Welbeck karşısında oldukça zorlanan Melo, farklı sonuçlanan maçta ilk yarı varlık gösterememiş, ikinci yarı değişen sistem sonrasında kendi bölgesine geçerek yerinde ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu Emirates sakinlerine göstermişti. Londra'da alınan yenilgi sonrası 3-5-2 hayalinden vazgeçen Prandelli, Kayseri Erciyesspor deplasmanında takımı 4-2-3-1 sisteminde oynatmış ve alınan 3 puanın yanında iyi oyun da taraftarları sevindirmişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!