comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray ve Juve'nin istediği Bayern'li!

13 Ekim 2014, Pazartesi 09:49

Galatasaray, İsviçreli yıldızı renklerine katmak için Juventus ile yarışıyor.

Devre arasında çok sayıda oyuncu almak yerine nokta atışı bir transfer yapma hedefinde olan Galatasaray, yıldız oyuncu için Juventus ile yarışıyor.
 
Spor Toto Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ne beklentilerin altında bir giriş yapan Galatasaray'da devre arası hareketli geçecek gibi duruyor. Birçok oyuncu ile yollarını ayırması muhtemel olan takım, hedeflerini ise minimuma indirdi.
 
Eski göz ağrısı 
 
Almanya Ligi Bundesliga'da Bayern Münih forması giyen Xherdan Shaqiri, sarı kırmızılıların gündemine her transfer döneminde geliyor. Geçtiğimiz gün İngiliz Mirror'un haberine göre, Cesare Prandelli'nin devre arasında takıma katmak istediği tek isim Xherdan Shaqiri. Shaqiri ile daha önceden ciddi bir şekilde ilgilenen Galatasaray, oyuncu eski kulübü Basel'deyken görüşmelerin başladığını KAP'a bildirse de transferi bitirememiş, ve oyuncu bir sonraki transfer döneminde Bayern Münih'in yolunu tutmuştu. Bayern Münih'te Robben ve Ribery'nin varlığı sebebi ile oldukça az şans bulan Shaqiri, 23 yaşındayken bu kadar az süre almaktan rahatsız. İtalya'daki haberlere göre geçtiğimiz hafta artık takımdan ayrılmak istediğini belirten Shaqiri, gelecek teklifleri bekliyor.
 
İsviçre vatandaşı oyuncu için en ciddi üç talip Juventus, Liverpool ve Galatasaray. Liverpool, Raheem Sterlingin olası Real Madrid transferine karşın Shaqiri'yi listesinde tuttuğu bilinirken, 19 milyon Euro bonservis bedeli olduğu belirtilen oyuncu için Juventus kesenin ağzını açmış durumda. Galatasaray'ın bu parayı Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde ödemesi zor olarak gözükürken, sarı kırmızılılar oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Bayern Münih'te Ribery ve Robben'in ardından ilk 11 oyuncusu olabileceğine inanan Xherdan Shaqiri de, Bayern'den tamamen ayrılmak yerine kiralık olarak gidebileceği bir takıma daha sıcak bakıyor. Xherdan Shaqiri, yedi haftası oynanan Bundesliga'da bu sezon 258 dakika süre alabildi ve sadece bir asist yapabildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!