comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da 60 milyonluk fatura

12 Ekim 2014, Pazar 09:50

Galatasaray, yeni başkanı kim olursa olsun aylık 5 milyon lirayı bulan personel giderinde yüzde 25 oranında bir tasarrufa gidecek.

Galatasaray'da 25 Ekim'de yapılacak kongrede seçimi Alp Yalman da kazansa, Duygun Yarsuvat da kazansa kulüp tasarrufa gidecek.

Her iki başkan adayı da daha önce mali açıdan uyarılan kulübün UEFA'nın herhangi bir yaptırımıyla karşılaşmamak için personel giderinde yüzde 25 tasarrufa gidecek. 600 personeli bulunan sarı kırmızılıların 1 aylık gideri 5 milyon lira! Başkan Ünal Aysal, kurumsallaşma hamlesi çerçevesinde profesyonel yönetici kadrosunu genişletmişti.

65 YAŞA EMEKLİLİK

Ancak son dönemler de Aysal da bu gider kalemine el atılması gerektiğini söylemişti. 5 milyon liralık personel giderinin içinde futbolcuların aylık ödemesi, transfer gideri, primler ve teknik heyet giderleri de bulunuyor.

Şimdi Yalman da Yarsuvat da en az 25 kesintiye gidecek hatta bu oran yüzde 50'yi de bulabilir.

Tedbirlerden bazıları şöyle olacak:

1-65 yaş üstü personelin emekli edilmesi olacak.
2- Taşıt yakıt kullanımı kısılacak, 
3-Personele tahsis edilen araç sayısı azaltılacak. Devre arası transfer sezonunda yeni oyuncu alımı için bütçe ayrılmayacak. Bunun yerine eldeki fazla oyuncuları satıp oradan gelecek gelirle takviye yapma yolunu seçecek.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!