comScore

Galatasaray Galatasaray

TBF'den küme düşürme cezası! G.Saray...

10 Ekim 2014, Cuma 22:10

Geride kalan sezonda Galatasaray Liv Hospital'ın play-off final serisi son maçına çıkmaması nedeniyle, benzer eylemler için küme düşürülmeye varan ağır cezalar getirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, disiplin yönergesinde değişikliklere giderken, maça çıkmama eylemine karşılık ağır cezalar getirdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, yeni sezonda uygulanacak disiplin yönergesi ve yapılan değişiklikler kamuoyuyla paylaşıldı.

Geride kalan sezonda Galatasaray Liv Hospital'ın, Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi son maçına çıkmaması sonrası, disiplin yönergesinde bu konuyla ilgili bir yaptırımın bulunmaması gündeme gelirken, yeni uygulamada bu tür eylemler için küme düşmeye varan ağır cezalar öngörüldü.

Disiplin talimatının, müsabakaya katılmama konusuyla ilgili 34. maddesine ekleme yapılırken, 34.1 maddesinde, "Kuruluşun geçerli mazereti olmadan müsabakaya ya da kupa/madalya seremonisine katılmaması halinde, 10 puana kadar puan silme cezası ve/veya küme düşürme cezası ile ayrıca bu eylemlere karşılık 100 bin liraya kadar para cezası verilir" denildi.

Öte yandan, yeni disiplin yönergesinde dikkati çeken bir değişiklik de seyircisiz oynama cezasının birden fazla maça yayılması oldu. Yönergenin, seyircisiz oynama cezasına açıklık getiren 11.5 maddesine, "Seyircisiz oynama cezası alan kulüpler, takip eden ev sahibi olarak oynayacağı müsabakanın yanı sıra ceza aldığı müsabakadaki rakip takımla kendi sahasında yapacağı ilk müsabakada yine seyircisiz oynayacaktır. Bu ceza, takip eden sezondan sonra ortadan kalkar" ifadeleri eklendi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!