comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray için zarar büyük!

09 Ekim 2014, Perşembe 20:45

Futbolun en büyük ithalat bölgesi olan Brezilya topraklarından Galatasaray ve Beşiktaş son olarak sol bek mevkileri için transfer yaptı.

FutbolArena Özel - Alex Telles ve Ramon Motta'nın maliyetlerine ve bugüne kadar verdiklerine yakından bakalım.

Son yıllarda sol bek pozisyonu için performansıyla sadece Caner Erkin'in ön planda olduğunu düşünürsek, büyük kulüpler için ithalattan başka alternatif görünmüyor.
 
Devre arasında alınmıştı
 
Geçtiğimiz sezonun devre arasında Gremio'dan 6.15 milyon euro bonservis karşılığında transfer edilen Telles, büyük umutlarla geldiği Galatasaray'da bir türlü bekleneni veremedi. Brezilyalı oyuncu ilk sezonunda 21 maça çıktığı Sarı Kırmızılı forma altında akılda kalan bir performans sergileyemedi.

Hep vasatın altında
 
Bu sezon ligde sadece son oynanan Erciyesspor maçında forma giyen 21 yaşındaki oyuncu, Anderlecht ve Arsenal'e karşı da forma giydi. Yabancı kontenjanı sebebiyle forma şansı bulamadığı söylenen Telles, vasatın altında kalan performansıyla bu durumu değiştirecek gibi durmuyor. 
 
Beşiktaş akıllı davrandı
 
Geçtiğimiz sezon bedelsiz olarak Corinthians kulübünden kiralanan Motta için Beşiktaş, 2.5 milyon euro olan satın alma opsiyonunu kullanmadı ve daha uygun fiyatla 1.1 milyon euro karşlığında Motta'nın bonservisini aldı.
 
Belli bir standardı var
 
Beşiktaş'taki ilk sezonunda standart seviyede bir performans sergileyen Brezilyalı sol bek, bu sezon da oynadığı maçlarda belli bir seviyenin altına düşmüyor. Hırslı oyun yapısı ve ileriye çıkışlarıyla dikkat çeken 26 yaşındaki oyuncu Siyah Beyazlılar'ın sol bek sıkıntısını çözdü. 

Sonuç olarak
 
Beşiktaş ve Galatasaray'ın sol bek için ithal ettiği oyunculara baktığımız zaman, Motta'ya göre 5-6 kat daha fazla maliyeti olan Telles'in sınıfta kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. İlk önce bedelsiz kiralayıp daha sonra da fiyatını kırdığı Motta'yı 1.1 milyon euroya transfer eden Beşiktaş ise uyguladığı transfer politikası ve Motta'nın performansı ile bu transferde fiyat-fayda olarak karlı çıktı.

Haber: Aydın CİNGÖZ
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!