comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'daki hayalet yıldızlar!

09 Ekim 2014, Perşembe 09:34

Geçen sezonun devre arasından beri 35 milyon Euro'luk transfer yatırımı yapan ve onlarca genci kadrosuna katan Galatasaray'da, bu oyuncuların çoğu ya Florya'da sağlıklı yaşam için idman yapıyor ya da tribünün en güzel yerinde takımı seyrediyor!

Fatih Terim'le yolları ayırıp, Roberto Mancini'yi takımın başına getirdikten sonra gençleştirme operasyonu başlatan Galatasaray, Ocak ayından Eylül başına kadar 35 milyon Euro'luk bonservis harcaması yaptı. Ancak alınan onlarca oyuncuya rağmen, transferlerin sahaya yansımadığı görülüyor!
 
Hajroviç'in parası yandı
 
Devre arası yapılan operasyona bakıldığında sadece Alex Telles'in, yabancı kontenjanına takılmadığı zamanlarda düzenli forma giydiği görülüyor. Ona yakın olan bir diğer isim Veysel ise formayı bu sezon transfer edilen Tarık'a kaptırdı. Yine Ocak'ta alyınan isimlerden İzet Hajroviç, alacağı ödenmeyince sözleşmesini feshedip Werder Bremen'e gitti. Kulübün ödediği 3.5 milyon Euro bonservis bedeli yandığı gibi, yıllık ücretin de peşin olarak ödetilmesi gündeme geldi.
 
Geldiği gibi gidenler var
 
Yeni Messi diye 2 milyon Euro'ya alınan Lucas Ontivero, kiralık olarak Gaziantep'e gönderildi. 500 bin Euro'ya alınan Endoğan Adili'nin Türk statüsünde oynayamadığı ortaya çıktı. İdmanlarda yer alıyor, ama kadroda yok. Koray Günter, Mancini döneminde kısa süre denendi, Prandelli döneminde formanın yüzünü bile göremedi, o da idmanların en çalışkan isimlerinden. Oğuzhan Kayar, Florya'ya gelene kadar sadece Manisa'nın A2 takımında kısa süre oynamıştı. Kariyerine yine Manisa A2'de kiralık olarak devam ediyor.
 
Daha mevkisi anlaşılmadı!
 
Orta sahada iki yönlü olarak görev yaptığı için Buca'dan 550 bin Euro'ya alınan Umut Gündoğan'ın iki yönü, tribünle kulübe arasında gidip gelmekten ibaret. Bonservisine 2 milyon 750 bin Euro ödenen Salih Dursun'un sağ bek mi, stoper mi, ön libero mu olduğu anlaşılamadan Olcan Adın transferinde takas unsuru olarak Trabzon'a kiralık gönderildi.
 
Kampın yıldızı, dakikası yok
 
Bir de bu sezon başında alınan gençler var. Galatasaray'dan 5 sezon için 3 milyon Euro'ya yakın para alacak olan Sinan Gümüş, kamp döneminin yıldızıydı. Ancak lig maratonunda tek bir dakikasını bile gören olmadı. Şimdilik idmanlarda kıran kırana mücadele ettiği bilgisi veriliyor. Onunla beraber imza atan bir başka gurbetçi Kaan Baysal'a da 5 sezonda 1 milyon Euro ödenecek. Onun da A2 takımıyla birlikte idmanlara çıktığı ifade ediliyor.
 
15 milyon Euro'ya kiralık
 
Nispeten daha fazla forma şansı bulan Telles (6 milyon 150 bin Euro), Bruma (10 milyon Euro), Veysel Sarı (700 bin Euro), Yasin Öztekin (2 milyon 500 bin Euro), Blerim Dzemaili (2 milyon 350 bin Euro) gibi isimlerin takıma ne kattıkları meçhul. Ayrıca bonservislerine 15 milyon Euro ödenen 4 oyuncudan; Amrabat, Sercan ve Dany kiralık giderken, Yiğit Gökoğlan A2 takımla çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca takıma bir türlü adapte edilemeyen Aydın Yılmaz ve Emre Çolak gibi isimler var.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!