comScore

Galatasaray Galatasaray

''Ben iki kez taşın altına elimi koydum''

07 Ekim 2014, Salı 18:04

Galatasaray'ın efsane oyuncularından ve yakın zamanda yardımcı teknik adam olarak görev yapan Tugay Kerimoğlu Alem FM de Ceyhun Yılmaz'ın konuğu oldu.

Çok konuşmayı seven biri değilim

Tenik direktör olarak ilişkilerinizin daha sıcak olması gerekiyor. Fazla konuşmayı seven biri değilim ama ortamı güzel olursa keyif alırım.
Oğlum kendini geliştiriyor

Berke ben ingiltere de oynarken alt yapıda Balckburn takımında oynuyordu. Bende antrenmana onunla gidiyordum kendini geliştiriyor.

Okocha'ya neden öpücük gönderdin?


Bana topu neden atmadın diye isyan ediyordu. Çok yetenekli bir oyuncuydu ve akıllı bir isim olmasına rağmen o an sahada biraz dalga geçmek için yapmıştım.

Kader beni Galatasaray'a getirdi

Trabzon alt yapısında yetişmeme rağmen bana hiç tepki göstermediler. Aslında ayrılmamam babam ile alakalıydı. Bankada tayini çıkmıştı. Annem İstanbuldaydı kardeşim Rize'ye transfer olmuştu. Tabi bu ortamda benim bu şehirde kalma şansım olmadı. Kader beni Galatasaray'a getirdi. Aileden gelen bir futbol geleneğimiz vardı  yüzden bana çok değer kattı.

Bana çok yardımcı oldular

Galatasaray da alt yapıda sadece 1 sene kaldım. Ben geldiğimde Bülent Korkmaz zaten oynuyordu hemen akabinde A takıma alındık. Türkiyede isim olmuş karakterli ve isimlerle bir aradaydık. Rapid maçı Xamax maçında yer almanın gururu çok fazlaydı. Cüneyt Tanman, Raşit Çetiner,Erhan Önal,Arİf Kocabıyık,Tanju Çolak gibi muhteşem isimler vardı. Zaten bizede çok yardımcı oldular. 

Kendimi ilk ispatladığım maç Trabzon maçıydı

Benim kendimi ilk ispatladığım maç Raşit Çetiner'in jübile maçında Trabzon maçında yaptığımız çizgi kenarında yaptığım hareket ile beni tanıdı. Daha sonra kendimi hiç bozmadan tanıdıkları isim olmaya çalıştım.

Prangaları yıktık

Daha önceleri Avrupalılar bizi çok küçümsüyordu. Milli takımların aldığı sonuçlarda buna paralel gidiyordu. Ama aldığımız başarılar ile bunu yıktık.

Gitmek en doğru seçenekti

Bana hep sordular Uefa kupasını birlikte kaldıralım gitme gibi temenniler yarattılar. Fatih hoca ile konuşarak teklifler geldiğinde danıştım oda gitmememi söyledi. Ama ben değerlendşrmek istediğimi söyledi. Ve başarılar diyerek dostça ayrıldık.

Neden Rangers ve İngiltere?

O zamanki menajer Harun Arslan ile bir araya geldiğimizde 3 teklif olduğunu söyledi. İspanya,İtalya,İskoçya ... Ben hiç düşünmeden iskoçya diye cevap verdim. Çünkü İspanya ve İtalya Türkiye'ye benzer yapıları ile tanınıyordu. İskoçya aynı İngiltere düzeyinde olduğu için daha cazipti. Akabinde de İngitere transferi peşinden geldi. Verdiğim doğru karar ile 11 sene kaldım. 

Saha dışında da sahip çıkmamız gerekir

Biz evet değerlerimize çok fazla sahip çıkamıyoruz. Aslında herşey saha içine göre değil saha dışına görede düzenlemesi gerekir. Yoksa sadece vedalarla alakalı değil.

Fenerbahçe beni istemişti

Ali Şen döneminde basının gözü önünde transfer etmek istediğini söylemişti ama ben hep Galatasarayda kalmayı tercih ettim. Benim için armanın önemi çok fazlaydı.

İdolüm Guardiola

İdol olarak Guardiola'yı çok severdim. 
Ali samiyen benim için bir aile ortamıdır. Evim gibi hissederdim. Orada şu anda binaların olması Ali Samiyen'i görmeme engel değil...

Avrupa Kültürü çok farklı

Avrupa da kamp diye birşey yok. Çünkü bu oyuncuya alt yapıdan başlayarak alışıyor. Yurt dışında skorbord ile ilgilenmez saha içinde ne yaptığına bakıyor. Saha dışında bunlar yaşanmaz. İskoçya da yenildiğimiz maç sonunda başkan bizi eğlenceye götürmüşlerdi. Ben bizim ülke ile karıştırınca çok şaşırmıştım. Mesela 10 maç kazanamadık ama sabır mekanizması doğru işlediği için sıkıntı yaşanmıyor.

Tekrar döneceğim

Galatasaray için ben iki defa taşın altına elimi koydum. Şu an erken olduğu için kabul etmedim. Son dönemde Mancini ayrılırken bende ayrılacağımı belirtmiştim. Doğru zaman geldiği zaman tekrar bu külübe döneceğim.

Prekazi'den çok şey öğrendim

Topa vurmayı bana Prekazi öğretmiştir. Ben aynı aktarımı tam olarak yapamadım çünkü benim gibi yönelen olmadı.

İlk Sergen gitmeliydi

Sergen Yalçın'ı anlatmaya aslında gerek yoktur. Çünkü yüzüne bakarsınız ve çok kolay anlarsınız. Bana göre Türkiyeden ilk gitmesi gereken oyuncu olmalıydı. Avrupada el üstünde tutarlardı.
 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!