comScore

Galatasaray Galatasaray

Kocaman'dan G.Saray yorumu

07 Ekim 2014, Salı 13:29

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman, Hürriyet Gazetesi'ndeki köşe yazısında sarı-lacivertli takım hakkında önemli ifadeler kullandı.

Hürriyet Gazetesi'nin yazarı Aykut Kocaman, fiziki gücü eski seviyesinde olmayan Fenerbahçe'nin devreye kadar aralıklarla yükleme yapıp zirvede tutunması halinde ligin ikinci yarısında gaza basıp şampiyonluğun en büyük favorisi olacağını söyledi.

 

İŞTE KOCAMAN'IN O YAZISI

Geçen sezon Fenerbahçe, ilk devreyi 41 puanla lider kapattığında iki önemli faktör vardı: 1-Takımın acı bir kuvveti vardı, 2-Kollektif bir duygusu. Maçın son bölümlerinde atılan gollerin çokluğu da bunun bir ispatıydı. Bu fiziki seviyeye esasen bir önceki sezonun ikinci yarısından itibaren geçilmiş ve yeni gelen hocanın da katkılarıyla meyveler alınmaya başlanmıştı. Ancak geçen sezonun ikinci devresinedeki süreç iyi değildi. Rakamlar da bunu gösteriyor. Bunun nedeni iyi idman yapılamaması mı yoksa 8 puanlık farkın yarattığı bir rehavet mi, onubilemiyorum. Cevabı en iyi takımı çalıştıran hoca bilebilir. Ancak net gözüken bir şey vardı ki o da takımdaki bariz fiziki düşüş.

SİNDİRE SİNDİRE YÜKLEME YAPILACAK

Apar topar takımın başına gelen İsmail Kartal, sezon başı yükleme fırsatını kaçırdı. Şimdi yükleme yapmak için geç. Ama hocanın da şu anda şampiyonluk yaşamış bu oyuncu grubunu yeniden bireysel ve kollektif olarak eski gücüne eriştirmesi çabası var. Hoca bunu üç-beş haftalık periyotlarla, maçları sıkıntıya sokmadan sindire sindire yapması gerekiyor. Ki hoca o hassas dengeyi biliyor. Fenerbahçe, devreye kadar zirvede dolaşırsa ikinci yarı öncesi yapacağı yüklemeyle beraber, geçen sezonun ilk devresindeki kuvvetine kavuşur ve şampiyonluğun en büyük favorisi olur.

BEŞİKTAŞ DAHA ÇOK ZORLAYACAKTIR

Geçen sezon Galatasaray, hoca değişikliğinin sancılarını yaşarken Beşiktaş da yeniden yapılanma ve stat sorunlarının handikapını yaşamıştı. Bu sezona bakınca Galatasaray problemlerini aşmış gözükmüyor. Saha içi kadar saha dışına da bakmak lazım. Beşiktaş ise yapılanmasını geliştirmiş gibi. Stat problemini de aşarsa geçen sezona göre yarışta daha kuvvetli olacak. Hatta Beşiktaş'ın bugünkü koşullarla geçen sezona göre yarışta Fenerbahçe'nin iki adım önünde olduğu söylenebilir. Yine de Fenerbahçe'nin ligin ikinci devresinde gaza basma ve eski kapasitesine ulaşma potansiyeli var. Elbette bu değerlendirmeleri yaparken olağanüstü koşulları gözardı ettiğimiz unutulmasın. Biz bugün bu tahminleri mevcut koşullar altında yapıyoruz.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!