comScore

Galatasaray Galatasaray

Melo ve Dzemaili, Dortmund maçında sahada!

02 Ekim 2014, Perşembe 16:40

Arsenal maçında kart gören Melo ve Dzemaili'nin cezalı duruma düştüğü haberleri medyada yer aldı.

Felipe Melo ve Dzemaili Anderlecht maçının ardından Arsenal karşılaşmasında da sarı kart gördüler, ancak cezalı duruma düşmediler. Şampiyonlar Ligi düzenlemesine göre bir oyuncunun cezalı duruma düşmesi için üç maçta sarı kart görmesi gerekiyor. UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 60. maddesi, farklı maçlarda hakem tarafından uyarılan oyuncunun maç cezası alacağını ve bir sonraki maç cezalı olacağını ancak bunun hangi şartlar altında gerçekleşeceğini ilgili ligin yönetmeliğinin belirleyeceğini söylüyor.

Şampiyonlar Ligi Yönetmeliği'nin, 'Sarı ve kırmızı kartlar' başlıklı 22. maddesinde, grup aşamasında görülen kartların değerlendirilmesi anlatılıyor: "Grup aşamasındaki ilk maçtan itibaren bir futbolcu, üç maçta gördüğü üç sarı kart için bir sonraki maça çıkmama cezası alır. Bu ceza beşinci, yedinci ve dokuzuncu gibi takip eden tek rakamlarda da geçerli olur."
 
Grup aşamasının öncesinde görülen veya oradan gelen sarı kart cezalarının, gruplarda işlerliğinin kalmayacağına dikkat çekilirken, yine oyuncunun gördüğü sarı kartların süresinin sezon sonu dolacağı yani bir sonraki sezona taşınmayacağının altı çiziliyor. Bu durumda sarı-kırmızılıların iki oyuncusu, Dortmund maçına sınırda çıkacak ve bir kez daha sarı kart görmeleri durumunda, sıradaki maçta cezalı duruma düşecek.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!