comScore

Galatasaray Galatasaray

Duygun Yarsuvat'ı tanıyalım

02 Ekim 2014, Perşembe 16:27

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurulunda Alp Yalman'dan sonra başkanlığa aday olacağı belirtilen Duygun Yarsuvat'ı yakından tanıyın...

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurulunda Alp Yalman'dan sonra başkanlığa aday olacağı belirtilen Duygun Yarsuvat'ı yakından tanıyın...
 
Galatasaray Kulübü'nün 25 Ekim'deki seçimli genel kurulunda Alp Yalman'ın ardından başkanlığa aday olması beklenen Duygun Yarsuvat hakkında bilmeniz gerekenler burada...
 
18 Ağustos 1937 yılında İstanbul'da doğan Yarsuvat, Orta öğrenimini İstanbul, Galatasaray Lisesi'nde (1948-1957) tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1961 yılında mezun oldu.
 
Yarsuvat, çalışmalarını 1967 yılında Amerika'da Columbia Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Hukuk Mastırı; 1978 yılında da İsviçre'de Cenevre Uluslararası Çalışma Örgütü kapsamında sürdürdü.
 
İstanbul Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Yarsuvat, aynı zamanda Türk Ceza Hukuku Derneği'nin de başkanı.
 
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığı görevinde de bulunan Duygun Yarsuvat, Aralık 2003'te GSÜ rektörlüğüne aday olmuş ve 2004 yılındaki seçimlerin ardından rektörlüğe seçilmiş ve bu görevini 2008 yılına kadar sürdürmüştü.
 
Profesör Dr. Duygun Yarsuvat'ın birden fazla bilimsel kitabı, onlarca Türkçe, Fransızca, İngilizce makaleleri bulunuyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!