comScore

Galatasaray Galatasaray

Burak ve Pandev, Welbeck'in yarısı etmedi!

02 Ekim 2014, Perşembe 10:22

Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. maçında Arsenal karşısında ağır bir mağlubiyet alan Galatasaray'da gecenin etkisiz isimlerinden biri de Goran Pandev'di.

Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. maçında Arsenal karşısında ağır bir mağlubiyet alan Galatasaray'da gecenin etkisiz isimlerinden biri de son dakika transferi Goran Pandev oldu.

Transfer sezonunun son gününde Napoli'den transfer edilen 31 yaşındaki Makedon oyuncu zorlu Emirates deplasmanında beklentileri karşılayamadı. Mücadeleye 3-5-2 dizilişiyle başlayan Galatasaray'da ileri uçta Burak Yılmaz'la birlikte oynayan Pandev, özellikle ilk yarıdaki etkisiz oyunuyla Sarı-kırmızılı taraftarlarda hayal kırıklığı yarattı.

Oyunda kaldığı 69 dakika boyunca Arsenal kalesine yalnızca 1 şut gönderebilen Pandev, 14 pas girişiminde ise 8 isabet buldu. Kalabalık ve hareketli Arsenal savunması arasında kaybolan tecrübeli forvetin akıllarda kalan tek olumlu hareketi ise partneri Burak Yılmaz'a penaltı kazandığı pozisyonda verdiği ara pası oldu.

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandeli'nin ilk yarıda, takımın yıldızı Wesley Sneijder'i savunmanın önünde top dağıtıcı olarak kullanması sonrasında Pandev'den beklenen orta sahaya gelerek sırtı dönük top alma görevinde de sınıfta kalan 31 yaşındaki oyuncu, farkın 3'e inmesi sonrasında yerini Umut Bulut'a bıraktı.
 

WELBECK ATTI, PANDEV İZLEDI
Galatasaray'da oyunda kaldığı süre boyunca etkisiz kalan Goran Pandev'in rakip takımdaki mevkidaşı Danny Welbeck ise gecenin yıldızı oldu. Pandev gibi transferin son günlerinde Manchester United'dan Arsenal'e imza atan 24 yaşındaki genç İngiliz, attığı 3 gol ve oynadığı etkileyici 90 dakika ile beğeni topladı.

Mücadele boyunca 36 pas girişiminin 31'inde başarılı olan Welbeck, Arsenal'de kanat oyuncularının işini oldukça kolaylaştırdı. Galatasaray'da savunmada yer alan Melo - Semih - Chedjou 3'lüsüne fiziksel üstünlük sağlayan genç oyuncu gol vuruşlarında da sakin ve şık seçimler yaparak Galatasaray'da sezonun formda ismi Muslera'yı çaresiz bıraktı.

PANDEV'LE BURAK, WELBECK'E YAKLAŞAMADI
Çift forvetle Arsenal karşısına çıkan Galatasaray'da Burak Yılmaz ve Goran Pandev'in şut sayıları Danny Welbeck'in gerisinde kaldı. 90 dakika sahada kalan Burak penaltı atışı dahil olmak üzere Arsenal kalesine 2 şut gönderirken, 69 dakika görev alan Pandev'de bu rakam 1'de kaldı. Öte yandan maçın yıldızıı olan Welbeck mücadele boyunca Muslera'nın koruduğu kaleye 6 şut gönderdi. Bu 6 şutun 4'ünde çerçeveyi bulan İngiliz yıldız mücadeleyi hat-trick'le tamamladı.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!