comScore

Galatasaray Galatasaray

Rıdvan Dilmen'den Prandelli'ye ağır eleştiri

02 Ekim 2014, Perşembe 09:27

Rıdvan Dilmen, Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli'yi Sivasspor maçından ders almadığı ve aynı taktikle Arsenal'e karşı oynadığı için ağır eleştirdi.

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Londra'da Arsenal'e karşı aldığı ağır mağlubiyetin ardından Sabah gazetesinde maçın değerlendirmesini yaptı.

İşte Rıdvan Dilmen'in satırları;

"Forma renkleri Arsenal'le aynı olan Sivas'ın forvetinde Welbeck orta sahasında da Cazorla oynasa idi dünkü skor cuma akşamı Türk Telekom Arena'da olabilirdi.

Değil Prandelli'nin hiçbir teknik adamın Sivas maçından sonra Arsenal deplasmanında herhangi bir ülkenin bayrak takımında hem toplu hem topsuz alanda koşabilecek, servis yapacak Mesut, Cazorla gibi isimlere karşı Sivas karşılaşmasının dizilişi ile sahaya çıkma cesaretini göstereceğini asla tahmin edemezdim.

Top Galatasaray'a geçince aynı 3-5-2, rakibe geçince aynı 5-3-2... Sivas'a karşı Arena'da aynı, Emirates'te Arsenal'e karşı aynı...

EKSİK ARSENAL!

Melo'dan libero, Sneijder'den ön libero olmaz. Daha doğrusu Melo'yu liberoda, Sneijder'i savunmanın önünde oynatacaksan alma o zaman Galatasaray'a... Hem kendilerine hem takıma zarar veriyorlar.

İkisi de önemli isimler, Galatasaray'ı önde oynatabilen isimler. Eksik dediğimiz Arsenal üçüncü bölgede Avrupa'nın en tehlikeli ekiplerinden. Türkiye'deki versiyonu Beşiktaş. Tabii ki kalite düşüyor. Ceza sahası dışında topla çok iyi oynuyor, topsuz doğru kosular yapıyorlar. Bu tip bir takım karşısına, Sivas'a verdiğin sekiz pozisyondan ders çıkarmadan hem de deplasmanda aynı futbolu oynuyorsun!

İkinci yarı başında doğru kırmızı kart ve penaltı kararı sonrası Arsene Wenger'in çıkarabileceği Rosicky ve Mesut Özil gibi isimler vardı. Bence yanlış tercih yaptı. Önce Alexis Sanchez ardından Chamberlain gibi atletik isimleri çıkardı. Arsenal'in Galatasaray'ın yenmesi doğal ama Galatasaray'ın bu kadar çabuk teslim olması doğal değil... 

Burada teknik direktörün yanlışlarının altını çizelim. Zaten yanlışını da anladı ve devrede sistemini değiştirdi."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!